BA Košice – 1.BK Michalovce 57 : 86 (27:46)

I. Basketbalová liga mužov

V základnej časti 1.ligy mužov Michalovce prehrali v Košiciach o 30 bodov a v konečnom účtovaní táto prehra rozhodla, že sa Michalovce nedostali do prvej štvorky. Preto nastúpili hostia na tento zápas dostatočne motivovaní vrátiť Košiciam požičané aj s úrokmi.
1.BK nastúpil so základnou päťkou Lutter, Svitlica, Šimko a súrodenci Rakovskí. Až do 6 min. bolo stretnutie vyrovnané, keď sa domáci presadzovali hlavne spod koša po chybách hostí v obrannom doskoku. Po oddychovom čase hostí, kde sa upresnili obranné priority už bola hra výlučne v réžii Michaloviec. Strelecky sa začali presadzovať Svitlica a Lutter, no hlavný rozdiel medzi hrou oboch družstiev bol v obrannej činnosti, keď hráči Košíc sa presadzovali s námahou a mohli strieľať veľakrát len pod obranným tlakom a z nepripravených pozícií. Postupne náskok Michaloviec narastal a na palubovku sa dostali i Czako, Biganič a Holda. Hlavne Czakovi vyšiel vstup do zápasu, hral s chuťou a podal výborný výkon. V družstve Orlov hral na poste tvorcu hry Roman Rakovský a svoju úlohu spoľahlivo zvládol. Podkošoví hráči Michaloviec boli v tomto zápase strelecky na neudržanie. K Svitlicovým 21 bodom pridali ešte Czako 16 a Šimko 15 bodov. Je to prvýkrát od začatia sezóny, keď podkošoví hráči boli strelecky úspešnejší ako obvodoví hráči. Aj keď hostia nepodali optimálny výkon, rozdiel skóre plne zodpovedá dianiu na palubovke.
Stretnutie zhodnotil tréner Zemplínčanov Imrich Rakovský takto: „S výsledkom som samozrejme spokojný a so zlepšenou obranou takisto. Pred zápasom som určil limit bodov súpera na 60, čo hráči splnili, no povedal som, že nie je podstatný výsledok, ale dobrá hra, a od tej sme ešte strašne ďaleko. Spoločne nás teda čaká ešte veľa práce v základných obranných činnostiach.“

Body:  Svitlica 21, Luter 19, Czako 16, Šimko 15, Rakovský R. 12, Holda 3

 
Najbližšie sa 1.BK Michalovce pred domácim publikom v novej športovej hale predstaví v sobotu 01.03.2008 o 16:00 hod. proti Magnet Prírodovedec BA a v nedeľu 02.03.2008 o 13:00 hod.  proti Bk Ivanka pri Dunaji. 
 
zdroj: 1. BK Michalovce
 
 
 

1.BK Michalovce - logo

1.BK  Michalovce

Adresa: 1.BK Michalovce, Gen. Petrova 24, 071 01 Michalovce

tel.: +421 907 976 864, +421 905 234 485
e-mail: 1.bkmi@centrum.sk

web: www.1bkmi.infozemplin.sk

1.BK Michalovc - Poloha na mape

poloha na mape

Diskusia k článku