HK Dukla Michalovce – HK Brezno 3 :1 (0:1, 1:0, 2:0)

II. Hokejová liga

 

HK Brezno - Brankár hostí

 

HK Dukla MIchalovce - HK Brezno

 

 

V tabuľke tretie Michalovce  v 18. kole 2. hokejovej ligy privítali na svojom ľade druhé HK Brezno. Hostia mali v prvej tretine na ľade prevahu. Presnejšie kombinovali a vypracovali si viacero vyložených streleckých šancí. V 15-tej minúte sa im podarilo vsietiť gól, ktorému predchádzal ich tlak a  tri spálené šance. Michalovčania sa v prvej tretine dosť trápili a v útoku sa im vôbec nedarilo. Prvá tretina vyznela jasne v prospech hostí.

V druhej tretine sa karta obrátila. Michalovčanom sa darila kombinácia a aj protiútoky. Hlavne aktívny útok J. Bajko – V. Chmurovič – L.Bajko viac krát ušiel obrane Brezna a pohrozil. V 35-tej minúte ukradol Chmurovič puk na vlastnej modrej čiare a rútil sa sám na brankára, no neuspel. V 36-tej minúte hrali domáci presilovku a zatlačili súpera v jeho obrannej tretine. Puk si posielali z jednej strany na druhú ale nikto nedokázal vziať na seba zodpovednosť a vystreliť. Presilovku nevyužili. Avšak už o minútu neskôr sa Michalovčania konečne tešili z gólu. V 39-tej minúte našiel Lukáš Bajko svojho brata Jána a ten vyrovnal na 1:1.

Tretia tretina bola dosť nervózna. Oba tímy sa snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Protiútoky sa striedali na oboch stranách. Útočníci boli dôraznejší pred bránou a svoj dôraz zvýšili aj obrancovia. V bránkoviskách sa hromadili šarvátky a na ľade pribúdalo nedovolených zákrokov. Rozhodca však nekompromisne trestal a udržal zápas pod kontrolou. V 56-tej minúte hrali Michalovčania 45-sekundovú presilovku o 2 hráčov. Tú ešte nevyužili ale gól sa im podarilo dať  keď sa jeden hráč Brezna vrátil na ľad.  V 57-mej minúte Zalužický našiel Saxuna a Michalovce viedli 2:1. Hostia začali bezhlavo útočiť a otvorili hru. Ešte skôr ako by mohli odvolať brankára Michalovské víťazstvo poistil Štefan po prihrávke Zalužického. V Michalovciach sa hral divácky  atraktívny hokej. Protiútoky sa prelievali z jednej strany na druhú a zápas bol po celý čas vyrovnaný. Aj keď nepadlo veľa gólov, bolo sa načo pozerať.

Góly Michalovce: 39.min. J. Bajko (L. Bajko),  57.min. M. Saxun (J. Zalužický),  60.min. B. Štefan (J. Zalužický)
Góly Brezno: 15.min. – M. Pollák (M. Goláň)
Návšteva: 350 divákov
Rozhodovali: M. Žák , P. Beňuška, I. Ferjová,

Najbližší domáci zápas hrá HK Dukla Michalovce  08.03.2008 o 17:00 hod.  proti HC Lučenec.

 

napísal: L. Boka

 

Diskusia k článku