Iuventa Michalovce : Dinamo Volgograd 31:27

Pohár EHF – Predchádzajúci zápas vyhral Volgograd 29:20

 

Iuventa Micahlovce - Dinamo Volgograd - pohár EHF

 

Iuventa Micahlovce - Dinamo Volgograd - pohár EHF

 

Iuventa Micahlovce - Dinamo Volgograd - pohár EHF

 

 

 

Iuventa nastúpila na odvetný zápas pohára EHF pred vypredanou Michalovskou športovou halou. Pokúsili sa zabojovať a odplatiť prehru z Volgogradu. V prvých minútach sa domáce hráčky presadzovali len s ťažkosťami. A keď sa im aj podarilo predrať cez dobre organizovanú obranu Volgogradu a vypracovať si šancu vychytala ich brankárka. Iuventa v úvode nepremenila ani dva 7-metrové hody. Presadiť sa darilo len Dittelovej. Naopak hosťujúce hráčky nemali s domácou obranou veľký problém. Zbytočne v útoku nekombinovali a darilo sa im prechádzať obranou Iuventy ako nôž maslom. V 20. minúte zápasu už bol stav 8:12 a šance na postup pre Michalovčanky sa rozplývali.

 

V poslednej 10 minútovke prvého polčasu sa Micahlovčanky chytili. Na Dittelovú začal hrať Volgograd osobnú obranu, ale to sa už začali presadzovať aj ostatné hračky Iuventy. K Dittelovej sa pridali Tóthová Rubcová i Cínová. Polčas vyhrala Iuventa 16:15 a v druhom polčase sa začínal boj o postup odznova.

 

V druhom polčase zacítili Michalovčanky svoju šancu a začali tlakom. V 10. minúte 2. polčasu viedli 24:20. Šanca zmazať 9-gólové manko z predchádzajúceho zápasu sa zdala byť reálna. Volgograd ich však už do výraznejšieho gólového náskoku nepustil. Koniec zápasu bol dosť nervózny a 2-minútové vylúčenia sa striedali na oboch stranách. Michalovčankám sa navyše zranila ich opora Dittelová. Bez nej Michalovčankám na finálny tlak chýbalo dosť síl. V posledných minútach ešte rozhodca stihol udeliť po červenej karte na oboch stranách. 2 sekundy pred koncom bol stav 30:27. Iuventa zo štandardnej situácie zahrala signál a Cinovej sa podarilo oklamať obranu Volgogradu a vsietiť posledný gól a upraviť na konečných 31:27. Napriek výhre Iuventy sa z postupu tešili hráčky Volgogradu, ktoré si zabezpečili postup vysokým víťazstvom v domácom zápase.

 

Na koniec sa Michalovčania ešte poďakovali ich dlhoročnej hráčke Alžbete Tóthovej, ktorá odohrala za Iuventu posledný zápas. Počas 10 sezón sa stala výraznou oporou Iuventy a teraz odchádza na hosťovanie do maďarského Debrecína. Viac o prestupe Alžbety Tóthovej.

Góly za Iuventu:
Tóthová- 9, Dittelová – 8, Rubcová – 6, Cínová – 5, Hriciková – 2, Tobiašová – 1 

 napísal : L. Boka 

 

Nasledujúci zápas v ktorom sa Iuventa Michalovce predstaví pred domácim publikom sa odohrá v sobotu 23.02.2008 o 18.00  proti Slávii.

 

 

Diskusia k článku