de forma – výstava v galérii SUBTEREN

deforma4

deforma2Galéria Subteren a autorky Vás pozývajú na otvorenie výstavy de_forma, ktorá sa uskutoční dňa 7.3.2008 o 17.00 hod. v Michalovciach. Výstava potrvá od 7.3.2008 do 6.4.2008.

 

Mgr.art.Barbara Kubániová je absolventkou Ateliéru súčasného obrazu. Pod vedením doc.Adama Szentpéteryho, akad.mal. a prof.Rudolfa Sikoru, akad. mal. na Katedre Výtvarných umení a intermédií Fakulty umení Technickej Univerzity v Košiciach. Prezentuje sa fotografiami veľkého formátu pod názvom Spod/Spot 2007, ktoré sú pokračovaním jej diplomovej práce (Body in space, 2006). Ponúka zobrazenie ženskej figúry z podhľadu smerom hore, a následne tak narúša našu vžitú predstavu o nej.

 

Mgr.art.Zana Petrovičová je absolventkou Ateliéru grafiky a experimentálnej tvorby pod vedením akad.mal.Zbynka Prokopa a prof.Rudolfa Sikoru, akad.mal. na Katedre Výtvarných umení a intermédií Fakulty umení Technickej Univerzity v Košiciach. Prezentuje sa svojou diplomovou prácou (Untitled, 2006), ktorá pozostáva z inscenovaných digitálnych fotografií a morfovaného videa. Predstavuje ich ako inštaláciu osobných prežitkov a reflexií.

 

Bc.Katarína Hládeková je poslucháčkou magisterského štúdia Ateliéru grafiky a experimentálnej tvorby pod vedením akad.mal.Zbynka Prokopa a prof.Rudolfa Sikoru, akad.mal. na Katedre Výtvarných umení a intermédií Fakulty umení Technickej Univerzity v Košiciach. Vo svojich prácach sa venuje geometrickej a plošnej maľbe s priestorovou deformáciou a absurdnou realitou.
zdroj: galéria SUBTEREN

V priestoroch galérie SUBTEREN.

Organizátor výstavy: ZEMPKULTURA občianske združenie Michalovce

{yoogallery src=[/images/obr/kultura/subteren/deforma] thumb=[polaroid] width=[130] height=[100] title=[de forma  – výstava v galérii SUBTEREN]}

Diskusia k článku