Mladí hokejisti reprezentovali Trebišov

 

Mladí hokejisti reprezentovali mesto Trebišov 2

 

Mladí hokejisti reprezentovali mesto Trebišov 3

 

Mladí hokejisti reprezentovali mesto Trebišov 4

 

 

 

 

Hokejisti 7. ročníka HK Trebišov rok narodenia 94/95, za spolúčasti hráčov HKM Michalovce a HK Kežmarok, sa zúčastnili v termíne 28. – 30. 03. 2008 , na medzinárodnom hokejovom turnaji v Budapešti. Turnaj prebiehal za účasti jedenástich mužstiev zo 7 krajín.

Turnaja sa zúčastnili tieto mužstvá:
– Budapest Stars 1. výber Maďarska,
– HC Karhu Kisast 2 Fínsko,
– HK Beostar Srbsko,
– Vastom 94 Rusko,
– HC Karhu Kissat 1 Fínsko,
– Nové Zámky Slovensko,
– Motor 94 výber Moskvy Rusko,
– Budapešť Stars 2 výber Budapešti,
– Latvijas Berzs výber Litvy Lotišsko,
– Select Slovenija výber Slovinska,
– HK Trebišov Slovensko,
– Moscov Region 95 výber Moskovského regiónu Rusko.

V základnej skupine sme zviedli ťažký boj s výberom Slovinska, (ten mal vo výbere hráčov 93/94, obsadil na turnaji druhé miesto) ktorému sme v zápase podľahli.

S výberom Moskovského regiónu sme hrali v prvých dvoch tretinách vyrovnane, s rozdielom jedného gólu. Po technickej prestávke v trvaní 35 minút sme mu v tretej dohrávanej tretine podľahli.

V ďalších bojoch sme remizovali s Novými Zámkami, následne sme porazili mužstvo Budapešť Stars a mužstvo HC Karhu Kissat z Fínska.

Medailové pozície sme na turnaji neobsadili. Avšak naša bilancia jedna remíza, dve výhry a dve prehry nám dáva dobré vyhliadky aj do budúcich bojov.  Chlapci získali v piatich zápasoch  5 bodov, čo je pri tak kvalitne obsadenom turnaji, príjemné prekvapenie. Mužstvám, poväčšine z regiónov, ktoré majú radovo niekoľko miliónov obyvateľov a ich možnosti vo výbere hráčov na takéto turnaje sú kvalitatívne neporovnateľné a vysoko prevyšujú naše možnosti, sme boli dôstojným súperom. Naše mužstvo podržali hlavne výkony brankárov a to Tibora CZUĽBU z HK Trebišov a jeho kolegu v bráne Filipa MRÁZA z HKM Michalovce. Bez ich skvelých zákrokov by sme ťažko obstáli s piatimi bodmi a sme presvedčený, že budú oporou aj v ďalších vystúpeniach tohto mladého mužstva, pri jeho ďalšom pôsobení.

Zároveň by sme sa chceli touto cestou poďakovať primátorovi mesta Trebišov, pánovi MVDr. Vladimírovi ANĎALOVI, za jeho úžasný postoj a neoceniteľný prístup k mládeži. Bez jeho pochopenia, ochoty a finančnej pomoci by sme sa sotva mohli turnaja zúčastniť. Našimi športovými partnermi, ktorí nám tiež podali pomocnú ruku boli spoločnosť Baumit Slovensko, ako náš hlavný športový partner tímu a spoločnosť ERBE Stavebniny s.r.o., ktorá nás podporila materiálne. Naša vďaka patrí aj pánovi PharmDr. Tiborovi CZUĽBOVI, a Jánovi POĽACKÉMU ktorí sa značnou mierou podieľali na organizačnom zabezpečení turnaja. Všetkým naším partnerom a dobrým ľuďom v mene chlapcov ešte raz ďakujeme.

Naše farby reprezentovali:
(Prvý obrázok hore so zástavou)

 
Horný rad zľava: Brincko Jakub, Schnelly Jozef, Dermek Michal, Šoltes Rainold, Mráz Filip, Podoľák Tomáš, Czuľba Tibor, Hrdlik Roman, Poľacky Ján, Tomčo Ľuboš, Koceľa Richard, tréner Mihali Martin.
Dolný rad zľava: Poľacky Dušan, Jager Roman, Švarc Milan, Hutka Adam, Šimko Martin, Komár Martin.

Diskusia k článku