HK Dukla Michalovce si zahrá 1. ligu

V utorok 17.06.2008 sa konalo valné zhromaždenie Združenia oddielov a klubov 1. hokejovej ligy. Vedenie HK Dukla Michalovce, ako už skôr avizovalo vo svojich vyjadreniach, sa pokúsilo pre klub odkúpiť voľnú prvoligovú licenciu.

Šanca odkúpiť licenciu  nastala po vylúčení HK-21 SM Ružomberok z 1. hokejovej ligy. Keďže v lige ostalo len 15 mužstiev, Michalovce sa chceli uchádzať o svoju šancu ako 16-te mužstvo.

Získať licenciu však vôbec nebolo jednoduché. Na valnom zhromaždení sa rozhodovalo o spôsobilosti zimného štadióna v Lučenci pre 1. hokejovú ligu, kde chceli hrávať svoje domáce zápasy hráči HKM Detva. Ak by zhromaždenie klubov uznalo zimný štadión v Lučenci za nespôsobilý, v 1. lige by ostalo iba 14 mužstiev a šanca Michaloviec by sa rozplynula.

Primátor Lučenca sa zaručil, že mesto má veľký záujem na dokončení zimného štadióna.
Po dvojnásobnom hlasovaní sa valné zhromaždenie uznieslo, že umožnia hrať 1. hokejovú ligu na zimnom štadióne v Lučenci.

Až potom sa mohla HK Dukla Michalovce uchádzať o voľnú licenciu. O vyjadrenie sme požiadali riaditeľa Hk Dukla Michalovce J. Kločanku.  "Získať licenciu nebolo vôbec jednoduché. Najprv sa rokovalo o štadióne v Lučenci a až potom sme mali šancu prezentovať náš projekt. Veci sa nakoniec vyvinuli v náš prospech a my sme radi, že si v nasledujúcej sezóne zahráme 1. hokejovú ligu.”

My budeme samozrejme naším hokejistom držať palce a tešíme sa na nasledujúcu sezónu.

napísal: L. Boka 

Diskusia k článku