Peter Horvát – výstava „Si“

horvat3

 

{yoogallery src=[/images/obr/kultura/msks/horvat] thumb=[polaroid] width=[130] height=[100] title=[Peter Horvát – výstava – Si]}

foto: L. B.

Od 14.07.2008 do 31.07.2008 sa v priestoroch Malej Galérie MsKS v Michalovciach predstavuje na svojej samostatnej výstave Peter Horvát so svojou výstavou obrazov a fotografií.

 

Niečo málo o výstave „Si“.

V jestvovanie Boha môžeme veriť, alebo nie, no jeho existenciu, alebo neexistenciu tým nijako neovplyvníme. Slovom „Si“ môžeme vyjadriť svoje presvedčenie, že Boh je.

 

Moja najnovšia tvorba je z doby, ktorá nebola práve najľahšia, no vďaka nej som mohol precítiť hlbšie posolstvo, ktoré nesie toto slovo „Si“.

 

Hovorím o posolstve, pretože pri tvorbe týchto duchovných obrazov sa cítim skôr ako sprostredkovateľ, potrebný na vytvorenie diela a nie ako jeho pôvodný tvorca. Dá sa o tom veľa napísať a hovoriť, ale mám pocit, že slová to nedokážu dobre vyjadriť a tak to robím obrazmi a fotkami. Dúfam, že i Vám prinesú do duše vieru, radosť, pokoj a všetko pozitívne, čo patrí každému, kto o to stojí a usiluje.

 

Slovom „Si“ zároveň vyjadrujem ako keby súhlas ľudí, ktorí prijímajú toto posolstvo, ako znak porozumenia.

 

Cenil by som si však, keby výstava oslovila všetkých, ktorí si ju pozrú priamo v galérii, alebo iným spôsobom a aj všetkých tých, ktorí sa s mojím náhľadom nestotožňujú, ale napriek tomu si v nej nájdu aj niečo pre seba.

 

Ďakujem. S úctou Peter Horvát

 

Doterajšie výstavy:

1. „Výber z tvorby“ – r. 1997 – kaviareň Kafebar – Brezno /obrazy/
2. „Cnosti“ – r. 1999 – MsKS – Michalovce /obrazy/
3. „Bez slov“ – r. 2001 – MsKS – Michalovce /obrazy a fotografie/
4. „K svetlu“ – r. 2002 – MsKS – Michalovce /obrazy/
5.  Horvát, Kostovčík, Olšanský – r. 2003 – kaviareň Bohéma – Michalovce /obrazy/
6. „Meditácie“ – r.2003 – ZoS – Michalovce /obrazy/

Diskusia k článku