Zemplínsky jarmok a Zemplínske slávnosti

Vztýčením vlajky pred budovou Mestského úradu v Michalovciach, sa začne v piatok 15.augusta – 39. ročník Zemplínskeho jarmoku . Súčasťou pestrého programu, ktorý sa bude odohrávať na Námestí osloboditeľov aj Námestí slobody budú už tradičné podujatia akými sú výstavy záhradkárov a drobnochovateľov, vďakyvzdanie novému chlebu či módna prehliadka. Okrem 240 stánkov s obchodnou činnosťou Vás radi privítame aj v uličke umeleckých remesiel, kde viac ako dvadsať remeselníkov bude vo svojich stánkoch predvádzať remeslo všetkým okoloidúcim. Medzi najpútavejšie bude určite patriť fúkanie skla, výroba strieborných šperkov, pletenie prútených košíkov, tkanie kobercov, patchwork, ručné maľovanie textilu, výroba perníkov či vyrezávanie píšťal a iných drevených výrobkov. V spolupráci s Ľubomírom Lipajom (keramikárom) sa pokúsime prekonať slovenský rekord v točení špásovného džbánu vo výške 124 cm, za účasti komisára Slovenských rekordov pána Čurného. Keramikári ponúknu svoju radu a pomoc aj deťom, ktoré si budú chcieť vytočiť misku, vázu alebo inú formu z hliny.

 
Spestrením Zemplínskeho jarmoku je aj Medzinárodný motozraz sveta motocyklov , ktorý svojou „Spanilou jazdou“ pešou zónou Michaloviec, tradične láka množstvo obdivovateľov.
 
Neodmysliteľnou súčasťou Zemlínskeho jarmoku sú už tradične Zemplínske slávnosti , ktoré sa uskutočnia 16. a 17. augusta na hlavnej tribúne na Námestí osloboditeľov. 49. ročník Zemplínskych slávností organizuje Mestské kultúrne stredisko a Mestský úrad Michalovce, v spolupráci so Zemplínskym osvetovým strediskom a Domom Matice slovenskej v Michalovciach, pod záštitou predsedu KSK JUDr. Zdenka Trebuľu a primátora mesta Michalovce Viliama Záhorčáka. Pestrý program v ktorom sa predstaví  24 súborov s takmer 840 účinkujúcimi ponúkne pre každého niečo.

 

Tešíme sa na vašu účasť.

Michalovce 11.8.2008

Iveta Palečková
hovorkyňa primátora a MsÚ

Diskusia k článku