Dukla Michalovce – HK Prešov 4:3 po sn.

 

4.kolo : HK Dukla Michalovce  - HK LK Prešov 4:3 po sn.

4.kolo : HK Dukla Michalovce  - HK LK Prešov 4:3 po sn.

 

 

4. kolo I. Hokejovej ligy SR

HK Dukla Michalovce  – HK Lietajúce Kone Prešov 4:3 po sn.

po tretinách (0:1, 3:2, 0:0)

 
Dukla sa po dvoch zápasoch na ľade súperov predstavila opäť doma. Skóre otvoril Prešov, keď v 6.min. Pavlovský našiel Suja a bolo 0:1. Hneď o  10 sekúnd mali domáci výhodu presilovej hry, keď si na trestnú lavicu za podrazenie sadol Goffa. V prvej tretine však boli domáci v presilových hrách bezzubí. Hráči sa báli vziať zodpovednosť na svoje plecia a vystreliť. Puk si prihrávali dookola až kým ho nestratili. V prvej tretine mali domáci ešte 3x výhodu presilovej hry, no tak ako počas tej prvej ani v ostatných nič nevymysleli.

Do druhej tretiny naskočila domáca Dukla s veľkým odhodlaním zvrátiť nepriaznivý stav. Už v prvej minúte im rozhodca neuznal gól kvôli postaveniu útočného hráča v bránovisku. Potom však prišla infarktová desaťminútovka. Michalovčania si konečne zakričali gól v 25.minúte. Po spolupráci Petruňu a Barnu sa puk dostal k Hinďošovi a ten vyrovnal na 1:1. O 1min. a 17 sekúnd však Prešov už opäť viedol zásluhou Piskuru. Michalovčania sa znova zomkli a o 57 sekúnd znova vyrovnali zásluhou prvého útoku. Po spolupráci Minčák, Hinďoš, Barna, posledný menovaný skóroval. Ani z tohto vyrovnaného stavu sa však domáci dlho netešili. O 3 minúty Prešov opäť viedol po góle Suja. Michalovskí hráči už krútili hlavami a sami neverili, že Prešov opäť tak rýchlo odpovedal. V 32. minúte hlavný rozhodca Orság posiela na trestnú lavicu Prešovčana Bajzáta. Dukle sa konečne podarilo využiť presilovku a po prihrávke Zalužického – Regenda vyrovnal na 3:3. O 2 minúty ešte mali domáci výhodu trestného strieľania, ale domáci Štefan brankára Gubíka neprekonal. 10 sekúnd pred koncom druhej tretiny domáci Regenda dostal 2 min. za podrazenie a tak domácich čakal ťažký začiatok poslednej tretiny.

Hneď na úvod sa však hráči Prešova veľmi neponáhľali na ľad, čo hlavný rozhodca posúdil ako úmyselné zdržiavanie hry a hosťujúca lavička dostala 2 min. Sily na ľade sa vyrovnali. Napriek tomu však prvých 10 minút poslednej tretiny patrili Prešovu. Vyvinul obrovský tlak na domácu bránu. Michalovce sa iba bránili a vyhadzovali puky. Prešov mal na hokejkách viac krát víťazný gól ale domáci nakoniec tlak Prešova prečkali. V druhej desaťminútovke sa už hralo veľmi patrne. Obe mužstvá pozorne bránili a nepúšťali sa do zbytočného útočenia. Ku koncu tretinu mali domáci ešte dve veľké šance ale stav sa už nemenil a nasledovalo predĺženie.

V 5 minútovom predĺžení sa hralo 4 na 4. Do útoku zvyčajne korčuľoval iba osamotený útočník. Ani Michalovce ani Prešov nechceli vyprodukovať chybu v obrane. Ani tu sa nerozhodlo a nasledovali samostatné nájazdy.  Domáci Zalužický s Regendom svoje nájazdy premenili a naopak Prešovčania Pulščák a Drevenák nie. Michalovce sa tak konečne tešili z víťazstva.

Pre domácu Duklu je toto víťazstvo veľmi dôležité. Po troch neúspešných zápasoch konečne Michalovčania vyhrali a získajú tak   väčšie sebavedomie.  V nasledujúcich zápasoch sa v piatok 19.9 Dukla predstaví na ľade Bardejova a následne v utorok 26.9 doma privíta Topoľčany a hneď v piatok 30.9 Spiš. N. ves.
 
foto a komentár: L. Boka

 

 
Góly Michalovce:
24:03 – D. Hinďoš ( B. Barna, R. Petruňa)    
26:17 – B.  Barna ( D. Hinďoš, J. Minčák)    
32:01 – R.  Regenda (J. Zalužický)    presilová hra o 1 hráča

Góly Prešov:
05:09 – J. Suja (M. Pavlovský)    
25:20 – O. Piskura (M. Drevenák, J. Majer)    
29:33 – J. Suja ( S. Gönczi, M. Bogdaň)    

Samostatné nájazdy:
0 : 0 – F. Pulščák (Prešov)
1 : 0 – J. Zalužický (Michalovce)
1 : 0 – M. Drevenák (Prešov)
2 : 0 – R. Regenda (Michalovce)

 
Štatistiky:
Strely na bránu: 47:37
Trestné minúty: 6:27
Presilové hry: 1:0
Oslabenia: 0:0
Zásahy brankárov: 34:44
 
 
Zostava HK Dukla Michalovce:
P. Babkovič, L. Bajko, R. Regenda, R. Petruňa, D. Hinďoš, J. Minčák, B. Barna, P. Valko, P. Tirpák, M. Soták, J. Zalužický, B. Štefan, L. Mucha, M. Uličný, P. Učník, M. Stripai, P. Mižák, L. Sabol, P. Kločanka, L. Bajko

Zostava HK Lietajúce kone, s.r.o. Prešov:
J.  Ferjo, S. Gubík, F. Pulščák, O. Piskura, T. Zagyi, J. Majer, M. Drevenák, R. Bajzát, M. Bogdaň, M. Pavlovský, J. Suja, S. Gönczi, R. Fabuľa, D. Pendrák, B. Lemešani, Ľ. Chovan, A. Goffa, M. Giba, M. Kivader,

 
Rozhodcovia: Ország Peter, Korba Martin, Hric Peter
Návšteva: 1150 divákov  (návšteva kola)
 
 
Ostatné výsledky 4. kola:
Topoľčany – Bardejov 2:4
Spiš.N.Ves – Senica 6:1
Trebišov – Piešťany 1:2 po sn.
HKm Detva – Ružinov Ba 3:2
Dolný Kubín – Trnava 2:1
HC 07 Detva – Nové Zámky 6:2
Pov. Bystrica – Prievidza 3:2
 
Zdroj: HK Dukla Michalovce

Diskusia k článku