Duslo Šaľa – Iuventa Michalovce 27:22

 

8.kolo WHIL

Slovan Duslo ŠAĽA – Iuventa Michalovce  27 : 22

po polčase (11:9)   
 

V predohrávke 8. kola WHIL sa v šlágri stretol druhý celok ligy Duslo Šaľa a prvá Iuventa Michalovce. Iuventa doteraz neprehrala a o to väčšiu motiváciu mali domáce hráčky poraziť ich.

 

Iuventa počas celého zápasu ťahala za kratší koniec a iba doťahovala náskok Šale. Pozorná obrana a výborne chytajúca brankárka Némethová, boli základom víťazstva domácich. Nebyť nepremených pokutových hodov, mohol náskok Šale vzrásť aj výraznejšie. Iuventa sa nevyvarovala faulov a nechala sa často vylučovať. Šaľanky využívali presilovky a držali si Iuventu na dištanc. Ku skvelej Šaľanke Martanovičovej sa pridali Pileková, Popluhárová a Čamajová. Na strane Iuventy sa k Tobiášovej gólovo pridala len Hricíková a na dobre hrajúcu Šaľu to nestačilo.

 

Po ôsmych zápasoch bez prehry (7 zápasov WHIL a 1 zápas PVP) tak Iuventa podľahla v dôležitom zápase na palubovke Dusla Šaľa 27:22. V nedeľu 09.11 čaká Iuventu ďalší ťažký  zápas. Čaká ich odvetný zápas PVP s francúzskym Le Havre Hac.

Zostava Duslo Šaľa:

Némethová, Grandtnerová, Túrociová, Trochtová, Martanovičová 11/4, Braunová, Bérešová 3, Čamajová 4, Czánik, Macháliková,  Pileková 5, S. Szarková, Popluhárová 4/2


Zostava IUVENTA Michalovce:

Harišová, Kudročová – Tobiášová 10/3, Hricíková 5/2, Rubcová 1, Piskayvá 3, Kalaninová,  Jenčíková 2, Dravay, Weibelová, Škľaruk, Horňáková 1/1, Kovacs

Pok. hody:  11/6 – 7/6
vylúčené: 2 – 7
ČK: 52 . min. Škľaruk 

rozhodovali: Ondogrecula, Baďura

návšteva: 300 divákov

Diskusia k článku