HK 99 Ružinov Ba – Dukla Michalovce 3:2

 

22. kolo –  1. HOKEJOVÁ LIGA SR

HK 99 Ružinov Bratislava – HK Dukla Michalovce 3:2

po tretinách (0:1, 1:0, 2:1 )

 

 

Predposledné Michalovce cestovali na ľad 13-teho Ružinova. Za Ružinov nastúpili aj 4 hráči Slovana Bratislava. V bráne stál Branislav Konrád (v Slovane brankárska dvojka). Posilniť prišli aj Šiffalovič, Huba a Hruška. Hostia vedeli, že ich nečaká ľahký súper.

 

Dukla hrala od 15-tej minúty presilovú hru. Na trestnej lavici sedel za hákovanie domáci Ščepko. Domáci sa síce ubránili, ale 7 sekúnd potom ako Ščepko vyskočil na ľad, Macík po spolupráci s Kachničom a Valkom strieľa prvý gól zápasu.(0:1).  Domáci vyrovnali  v 25. min., keď presne trafil Dujčík.  O 2 minúty neskôr po faule Fábryho, mali domáci výhodu trestného strieľania, no svoju šancu nevyužili.

 

Dukla vstupovala do poslednej tretiny s výhodou presilovej hry. Na trestnej lavici sedel za hákovanie Prokop. Michalovčania presilovku nevyužili a naopak hneď po návrate Prokopa  na ľad ho peknou prihrávkou našiel Hruška a domáci vyhrávali 2:1. Dukla ešte stihla odpovedať a vyrovnať 8 minút pred koncom, keď po prihrávke Minčáka a Mateja  dal Macík svoj druhý gól v zápase. Posledné slovo však mali aj tak domáci. Dva a pol minúty pred koncom nám strelil rozhodujúci gól Dujčík. Dukla v snahe vyrovanať ešte 20 sekúnd pred koncom odvolala brankára, ale stav sa už nezmenil. Posilnení domáci boli strelecky aktívnejší. Prestrieľali Duklu 43:27 a zaslúžene vyhrali.

 

V piatok 21.11. o 17.30 hod.  sa tieto dva mužstva stretnú opäť, tento krát na ľade Michaloviec.

 

Napísal: L. Boka

Góly Ružinov:
24:15 – Tomáš Dujčík (Juraj Strapák,  Peter Galamboš)
42:00 – Juraj Prokop (Milan Hruška)
57:32 – Tomáš Dujčík (Roman Vitásek, Peter Galamboš)

Góly Michalovce:
16:57 – Ján Macík ( Ján Kachnič)
52:03 – Ján Macík (Juraj Minčák, Marek Matej)

Štatistiky:
Strely na bránu: 43:27
Zásahy brankárov: 25:40
Vylúčenia: 3:6
Trestné minúty: 14:9
Presilové hry: 0:0
Oslabenia: 0:0

Zostava HK 99 Ružinov Bratislava a.s.

Branislav Konrád, Jakub Jastrabík, Bystrík Ščepko, Matúš Kadraba, Peter Ďuriš, Juraj Prokop, Jakub Brídik, Matej Thomka, Tomáš Méry, Miroslav Pištek, Tomáš Šiffalovič, Peter Huba, Milan Hruška, Roman Vitásek, Peter Galamboš, Juraj Strapák, Michal Michálek, Tomáš Dujčík, Filip Surovka, Michal Andrýsek, Simon Stantien

        
Zostava HK Dukla Michalovce:

Peter Babkovič, Radovan Petruňa, Pavel Valko, Juraj Minčák, Ján Macík, Ján Kachnič, Michal Pichnarčík, Milan Takáč, Milan Soták, Richard Miľovčík, Branislav Barna, Matej Fábry, Peter Tirpák, Martin Stripai, Ján Zalužický, Branislav Štefan, Marek Matej


Rozhodcovia:
Bachúrik Jozef, Lugár Maroš, Sčensný Slavomír
Návšteva:  253 divákov

Ostatné výsledky:
Detva – Topoľčany 8:2
Pov. Bystrica – Dolný Kubín 4:2
Prievidza – Lučenec 3:2
Nové Zámky – Trebišov 1:7
Trnava – Spiš.N.Ves 1:4
Piešťany – Bardejov 8:1
Senica – Prešov 4:3 po s.n.

 

zdroj:  HK Dukla Michalovce

Diskusia k článku