HK Trebišov – Dukla Michalovce 5:4 po s.n.

 

 

HK Trebišov - HK Dukla Michalovce 5:4 po s.n.

24. kolo – 1. HOKEJOVÁ LIGA SR

HK Trebišov – HK Dukla Michalovce 5:4 po s.n.

po tretinách ( 3:0, 1:2, 0:2, 0:0 )

 

 

Hostia z Michaloviec začali dobre a svojou aktivitou na začiatku zaskočili domácich. V 8.min. však domáci Klimek strelil prvý gól a domácim začalo dariť. V 13.min. počas presilovej hry Trebišov zvyšuje svoj náskok na 2:0. A 7 sekúnd pred koncom prvej tretiny Michalovčania zbytočne inkasovali z hokejky Zamboriho.(3:0)

Z druhej tretiny ubehlo len 35 sekúnd a Babkovič lovil puk zo svojej siete znova. Na  4:0 zvyšoval Dancsák. Hostia sa však nevzdávali. Veď rovnako prehrávali aj v domácich zápasoch s Trnavou a Trebišovom a podarilo sa im na súpera dotiahnuť. V 28. min. po spolupráci druhého útoku Miľovčík vykresal iskierku nádeje pre hostí. 4:1. O necelú minútu sa hostia radovali znova. Trochu so šťastím sa podarilo streliť gól aj tretiemu útoku. Skóroval Štefan ( 4:2 ). Tréner domácich Kohútiar si okamžite vzal oddychový čas a od tej chvýle sa začal hrať ozajstný hokej. V druhej tretine za stavu 4:2  brankár Babkovič viac krát zachraňoval a hostí podržal.

V tretej tretine došlo v prvom útoku k zmene a Pavlička nahradil Matej. To sa ukázalo ako celkom vydarený ťah trénera Dukly. V 53.min. dokonca Matej po prihrávke Macíka znížil na 4:3. Rovnako ako v druhej tretine po góle neubehla ani minúta a hostia sa radovali znova. Na 4:4 v 54. min. vyrovnal Zalužický po prihrávke Stripaia. Vtedy sa už z hľadiska začal ozývať piskot a spŕška nadávok na adresu domácich hokejistov.  Domácich to vyburcovalo a zatlačili Duklu v ich obrannom pásme. V 58.min. pre zlé striedanie hrala Dukla dokonca v oslabení. V týchto chvíľach sa vyznamenal brankár Michaloviec Babkovič, ktorý doslova vychytal koniec zápasu.

V predĺžení sa obe družstva pozorne bránili a dávali si pozor aby neurobili nejakú taktickú chybu. Pol minúty pred koncom Zambori zákerne fauloval Minčáka, ale Dukla presilovú hru nestihla využiť.

V samostatných nájazdoch dal Macík nádherný gól, ale Minčák ani Zalužický neuspeli a tak sa z víťazstva nakoniec tešili domáci.

V ďalšom kole v piatok 28.11 sa Michalovce predstavia na ľade Trnavy a potom ich čakajp dva domáce zápasy. Prvý v utorok 2.12. o 17.30 proti Novým Zámkom a druhý v piatok 5.12. o 17.30 hod. proti S.N. vsi.

 

napísal: L.B.

Góly Trebišov:
07:03 – Štefan Klimek ( Juraj Dancsák, Ľubomír Dutkovič)
12:11 – Michal Findura ( Marek Danko, Peter Slimák) – presilová hra o 1 hráča
19:53 – Peter Zambori ( Marcel Baláž,  Štefan Majerník)
20:35 – Juraj Dancsák ( Ivan Králik, Ľubomír Dutkovič)
——-   Ivan Králik – výťazný samostatný nájazd

Góly Michalovce:
27:23 – Richard Miľovčík ( Branislav Barna, Milan Takáč)
28:22 – Branislav Štefan ( Martin Stripai, Ján Zalužický)
52:47 – Marek Matej ( Pavel Valko, Ján Macík)
53:31 – Ján Zalužický ( Martin Stripai, Branislav Štefan)

SAMOSTATNÉ NÁJAZDY – detaily

0 : 0 – Juraj Minčák (Michalovce)
0 : 0 – Juraj Dancsák (Trebišov)
0 : 1 – Ján Macík (Michalovce)
1 : 1 – Peter Zambori(Trebišov)
1 : 1 – Ján Zalužický  (Michalovce)
1 : 1 – Štefan Majerník (Trebišov)
1 : 1 – Michal Findura (Trebišov)
1 : 1 – Branislav Barna (Michalovce)
2 : 1 – Ivan Králik (Trebišov)
2 : 1 – Ján Zalužický  (Michalovce)

Nájazdy odchytali:
Dominik Pec (Trebišov)
Peter Babkovič (Michalovce)

Štatistiky:
Strely na bránu:
Zásahy brankárov:
Vylúčenia:
Trestné minúty:
Presilové hry:
Oslabenia:

Zostava HK Trebišov:

Dominik Pec, Martin Tkáč, Ľubomír Dutkovič, Ivan Králik, Juraj Dancsák, Štefan Klimek, Lukáš Cvejn, Michal Grega, Marcel Baláž, Štefan Majerník, Peter Zambori, Peter Slimák, Róbert Veľk, Michal Findura, Tomáš Kocsis, Marek Danko, Martin Čerňanský

        
HK Dukla Michalovce

Peter Babkovič, Radovan Petruňa, Pavel Valko, Juraj Minčák, Ján Macík, Juraj Pavličko, Michal Pichnarčík, Milan Takáč, Milan Soták, Richard Miľovčík, Branislav Barna, Matej Fábry, Peter Tirpák, Martin Stripai, Ján Zalužický, Branislav Štefan, Marek Matej, Ladislav Sabol

Rozhodcovia: Findura Mikuláš, Hric Peter, Smrek Martin
Návšteva: 650 divákov

Ostatné výsledky 24.kola :
Spiš.N.Ves – Detva 6:2
Lučenec – Bardejov 5:6 p.p.
Dolný Kubín – Prešov
Topoľčany – Trnava 1:6
Ružinov Ba – Nové Zámky 3:2
Piešťany – Prievidza 4:3
Senica – Pov. Bystrica 1:3

 

zdroj: HK Dukla Michalovce

Diskusia k článku