Kožuch podľa vzoru dub – Jarmila Džuppová

kozuch3
Subteren a autorka Jarmila Džuppová Vás pozývaju na výstavu od  28.11.  do 31.12.2008

Kožuch podľa vzoru dub

autorka:  Jarmila Džuppová
Jarmila maľuje väčšinou na sololit, olejom a rôznymi technikami. Sú to rôzne veľkosti, používa rôzne techniky a kombinácie. Práve tieto rôznorodé kombinácie techník podčiarkujú osobitosť jej maliarskeho rukopisu.  Výrazmi obrazov balansuje na pomedzi kresby a maľby. Tento expresívny výraz sa pekne vyhládza na konečnej fáze. Jarmilu inšpirujú drobné konkrétne situácie, ktoré si uchováva a po čase výtvarne stvárni. Jej rukopis je zmesou folklórnych, mestských a zvieracích  motívov. Často vystihuje aj pre ňu niečo autenticky vzácne.  Jej maliarsky prejav má veľmi silný autobiografický podtón. Jarmila to možno ani sama nevie, ale patrí medzi výrazné maliarske osobnosti novej mladej generácie. Som rád, že tu môže u nás vystavovať.

povedal Mgr. Art. P. Králik
{yoogallery src=[/images/obr/kultura/subteren/dzupova] thumb=[polaroid] width=[130] height=[100] title=[Kožuch podľa vzoru dub – Jarmila Džuppová]}
Tento súbor obrazov je dosť taký nedokončený. Je tu veľa takých vecí, ktoré by som inokedy nedala na stenu. Ale chcela som skúsiť, čo to spraví, keď nechám niečo aj takto rozrobené a rovno to zavesím. V budúcnosti to už asi nebudem skúšať.  Ale je to vlastne obraz o nejakom období života. Niekedy je to pokojnejšie a teraz je to také rozburdanejšie a tak to aj vyzerá všetko.

povedala o výstave autorka  Jarmila Džuppová.

ZEMPKULTURA občianske združenie  a alternativny kultúrno-umelecký priestor SUB -TEREN Michalovce
http://www.sub-teren.estranky.cz/

Diskusia k článku