Mayo Hirc – výstava fotografií

hirc1

 

{yoogallery src=[/images/obr/kultura/zos/hirc] thumb=[polaroid] width=[130] height=[100] title=[Mayo Hirc – výstava fotografií]}

 

výstava spolu s výstavou „Rómske hviezdy “  potrvá od 30.11.08 do 10.11.2008

 

Mayo Hirc

slovenský fotograf, žije v Bratislave (1972)

Fotografii sa profesionálne venuje od r. 1993. Od začiatku bol jeho rozptyl fotografickej tvorby rozmanitý, kedy sa venoval hlavne reklamnej a portrétnej – štúdiovej fotografií a rovnako dôležitú úlohu v jeho tvorbe zohrávala a stále zohráva výtvarná fotografia. Ranné experimenty „kontroverzných“ ženských aktov doposiaľ ešte neboli súčasťou jeho výstav.
V dnešnej dobe dôležitú úlohu zohráva reklamná fotografia, no na nezastupiteľnom mieste jeho tvorby je filmová a scénická fotografia – prostredie v ktorom má možnosť spolupracovať s poprednými osobnosťami filmového a divadelného sveta, umožňuje autorovi a jeho fotografiám byť nielen súčasťou spoločenského či kultúrneho života, ale mu dáva aj možnosť nahliadnuť do sveta kontrastov a rozdielov a tak zobrazovať vo svojich dielach originalitu, vášeň a subjektívnu krásu, ktorú vidí v každom z nás.

 

Svoje nadanie pre umenie a obrazotvornosť má možnosť prezentovať aj ako grafik. K jedinečnému projektu „Každý z nás je originál“ bol oslovený Nadáciou Otvorenej Spoločnosti. Keďže téma „rómskosti – Romipen“ mu bola odjakživa blízka, veľmi rád sa na tomto projekte podieľal. Práca ho uchvátila hneď na začiatku a vďaka precíznemu a precítenému prístupu k téme z jeho diel dýcha vášeň, krása, zaujatie a hlavne láska.

 

A ako on hovorí „Bol to môj prvý zrealizovaný projekt o Rómoch, ale určite nie posledný.“

 

zdroj: ZOS Michalovce

 

Diskusia k článku