Nešťastná elektráreň

Je veľmi ťažké bojovať proti uhoľnej elektrárni v Strážskom, keď veľmi dlhý čas neviete proti komu vlastne bojujete… Keď sa konečne dopátrate pravdy, druhá strana narýchlo zvolá tlačovku a všetkým médiám nahlas povie: Za tým projektom nie je žiadna pochybná spoločnosť, ktorá nemá ani kanceláriu, ani funkčný telefón. Za tým projektom sme my, veľkí a silní a vždy plniaci zákon. My, ktorí si nadovšetko vážime životné prostredie.

Je veľmi ťažké bojovať proti elektrárni, v ktorom zámere sú popísané také výplody, že takmer nikto na Slovensku netuší, skadiaľ chcú zobrať kvantum vody potrebnej na vytvorenie pary a vody nutnej pri chladiacom procese…

Je veľmi ťažké zbierať v Strážskom podpisy, keď vedenie mesta šíri klebety, že za tým všetkým stojí akýsi niekdajší majiteľ Chemka, ktorý sa takto cez petíciu snaží získať stratený vplyv v Strážskom. Len pre vašu informovanosť, prvým členom petičného výboru nieje žiaden Babiar, ale Martin Babjak. Je živnostník bývajúci v trojizbovom byte a určite nikdy nevlastnil nikdy žiaden podiel ani v jednom podniku v Strážskom.

Je ubíjajúce sa dozvedať, že akýsi chlapci v okolí Poši zozbierali stovky vašich podpisov proti elektrárni pod zámienkou, že sú od nás … a nám ich samozrejme neposlali. Je šialené sa dozvedieť, že zrejme tí istí ľudia zbierali po Michalovciach podpisy akože proti elektrárni a pritom sa im ľudia podpisovali pod petíciu za elektráreň!

Je veľmi namáhavé vyvíjať úsilie, keď od pár zamestnancov Chemka počúvam, že som sa nechal podplatiť bohvie akými temnými silami.

Na druhej strane však počúvam od mnohých ľudí, že sa málo snažíme a proti takému nezmyslu by som mal venovať všetok svoj voľný, ale aj pracovný čas.

Paradoxne, práve táto kritika od desiatok a desiatok ľudí nám dáva presvedčenie, že elektráreň, ktorá za rok vyprodukuje 2,4 milión ton CO2, je ekologický nezmysel!

napísal: Marek Boka

Diskusia k článku