1. BK Michalovce – Fatran Žilina 78:85

 

1. BK Michalovce - Fatran Žilina  78:85 1. BK Michalovce - Fatran Žilina  78:85 1. BK Michalovce - Fatran Žilina  78:85 1. BK Michalovce - Fatran Žilina  78:85
  foto: L.B.

 

 

11.kolo – 1. basketbalová liga mužov

1.BK Michalovce – FATRAN Žilina 78 : 85  (38:34)

Štvrtiny  17:20, 21:14, 16:29, 24:22  
 
 
 
Duel prvého s druhým celkov skupiny východ nepriniesol žiadne prekvapenie súťaže. Hoci domácich hnali diváci, tí ich predstavu napokon nesplnili.
 

Prvú štvrtinu sa súperi oťukávali a žiadny z nich sa nedostal do výraznejšieho vedenia. Žilina ju vyhrala o tri body (17:20). Do polčasu domáci otočili vedenie vo svoj prospech (38:34). No stále sa herne trápili. Obranná činnosť nestála za veľa, v útoku to bolo bez nápadu. Nepresné a v mnohých prípadoch nezmyselné prihrávky divákov nenechali kľudnými. Tí svoju nespokojnosť dali jasne najavo. Jediné čo odmenili potleskom bolo polčasové číslo žongléra s troma basketbalovými loptami. V konečnom účtovaní mohli byť Zemplínčania radi, že Mikulášska nádielka nebola v ich prospech bohatšia.

 
 
 
Body: R. Rakovský 19, Šimko 16, M.Rakovský 12, Mižák 11, Svitlica 7, Holda 7, Tebeľák 4, Kubovčík 2
Za hostí: Podhorsky 25, Kosa 13
Doskoky: Svitlica 9, Šimko 7, Holda 7, Tebeľák 6
Zisky: Holda 4, R.Rakovský 3, Mižák 3
Straty: Mižák 5, Svitlica 3
Asistencie: Holda 5, R.Rakovský 4

zdroj: 1.BK Michalovce www.1bkmi.sk
 
 
Povedal o zápase tréner 1.BK Michalovce – Rakovský: 
 
„ Žilina má extraligové ambície. Je to klub, ktorý má profesionálne zmluvy s hráčmi. Trénuje 5x – dvojfázovo, čiže vedeli sme, že len maximálnym úsilím môžeme uspieť. Napriek tomu sme víťazstvo samozrejme chceli. A tak isto sme vedeli, že musíme rozdeliť zodpovednosť a sily družstva tak, aby sme s nimi stíhali behať a to sa nám aj podarilo. Škoda, že sme na záver urobili viacero technických chýb. Pretože sme mohli uspieť úplne v pohode, ale tie chyby, ktoré sme urobil nás stáli víťazstvo. Za stavu o 7 bodov pre nich, sme urobili 2x kroky a Žilina to už nepustila z ruky. Hrali sme až do konca zápas, ktorý sa mohol skončiť aj našou výhrou. Takže myslím si , že rozhodlo to, že sú viac trénovaní ako my a nemali sme toľko šťastia, urobili sme viac chýb. Ale chceli sme vyhrať.

Oproti zápasu v Žline oveľa lepší výsledok, takže v podstate spokojnosť s výsledkom?

Spokojnosť trénera nemôže byť nikdy pokiaľ jeho družstvo prehrá. Môžem čiastočnú spokojnosť vysloviť s tým, že sa chytilo viacero hráčov. Hrali celkom dobre a rozložili sily na celé mužstvo. Tým pádom sme mohli kľúčových hráčov nechať oddýchnuť a šetriť na zápas proti Žiaru , ktorý je pre nás kľúčový. S budúcoročným extraligistom,  počítam, že tohto roku postúpia, sme vlastne hrali vyrovnanú partiu. Čo nás teší, ale spokojnosť nemôže byť, keď mužstvo prehrá.„

 
rozhovor pripravil: L.B. 

Diskusia k článku