DUKLA Michalvce – HC 07 Detva 1:3

 

DUKLA Michalovce - HC 07 Detva 1:3 DUKLA Michalovce - HC 07 Detva 1:3 DUKLA Michalovce - HC 07 Detva 1:3 DUKLA Michalovce - HC 07 Detva 1:3
DUKLA Michalovce - HC 07 Detva 1:3 DUKLA Michalovce - HC 07 Detva 1:3 DUKLA Michalovce - HC 07 Detva 1:3 DUKLA Michalovce - HC 07 Detva 1:3
 
 
30.kolo – 1. hokejová liga

DUKLA Michalovce – HC 07 Detva 1:3

po tretinách ( 0:0 , 1:2 , 0:1 )

 

 
Dukla po piatkovom skvele odohranom zápase s Považskou Bystricou (8:2)  opäť nastúpila na domácom ľade. Tento krát proti Detve. Ten kto si myslel, že po zmene trénerov sa problémy Dukly v útoku zázrakom stratili, veľmi rýchlo vytriezvel. Dukla sa v útoku naďalej veľmi trápi. Domáci sa pomerne ľahko dostávali do útočného pásma. Na rozdiel od piatkového zápasu však nestrieľali až tak často.

Domáci začali pomerne dobre a od prvých minút si vyprodukovali tlak. V 3. min. sa v obrovskej šanci ocitli Miľovčík s Barnom. Miľovčík si položil brankára Šimka a z poza brány nahral pred bránou postavenému Barnovi. Obrana hostí mu však skórovať nedovolila. Naši naďalej tlačili a hostia si pomáhali nedovolenými zákrokmi. V prvej tretine sme mali výhodu 3 presilových hier, no všetky ostali nevyužité. Naopak domáci mohli byť radi, že pri nich neinkasovali.  Prepadávali v útoku a hráči Detvy sa dostávali do prečíslenia v rýchlych protiútokoch. Prvá tretina sa skončila bezgólovo 0:0.

Z druhej tretiny ubehla len minúta, keď  Škvarka z poza brány našiel Pohorelca a ten strelou  z poza obrancu prekvapil brankára Glevaňáka. 0:1. Detva po góle dostala Michalovce pod tlak a bola pri chuti. V 29. min. Košťál  našiel krížnou prihrávkou Kentoša a ten poslal puk do odkrytého priestoru brány 0:2. V 15. min. sa na opačnej strane Zalužický natlačil až pred brankára Šimka no ten bol pozorný a jeho pokus zlikvidoval. V tejto fáze sa útoky prelievali z jednej strany na druhú. Potom ako 2x zazvonila bočná konštrukcia Glevaňákovej brány dostal  skvelú prihrávku na útočnú modrú Pavličko. Sám sa rútil na brankára Detvy a nezaváhal. 1:2.

V 45.min sa opäť tešili hostia. Rapčan z ľavého rohu prihral Čtvrtníčkovi až pred bránu a ten zvýšil na 1:3. Následne prišli aj vylúčenia domácich. Vo veľkej šanci vo vlastnom oslabení sa ocitli Minčák s Macíkom. Minčák vytiahol brankára Šimka až za bránu, a následne prihral pre bránu Macíkovi. Ten sa však v rozhodujúcej chvíli potkol a zo šance nebolo opäť nič. V posledných minútach domáci zatlačili Detvu v ich obrannom pásme a viackrát ohrozili bránu hostí. Zvrátiť nepriaznivý stav sa im však nepodarilo.

V piatok 19.12 cestuje Dukla na odvetu do Detvy a v Nedeľu 21.12. o 17.30 hod. sa predstaví opäť doma, keď privíta Dolný Kubín.
 

 

Zápas zhodnotil tréner Dušan Kapusta:

Je mi ťažko to hodnotiť, keď za 4 dni v jednom zápase dáme 8 gólov a dnes pred domácim publikom 1 gól. Na jeden gól sa nedá doma vyhrávať. Povedal som to aj hráčom, že posledných 5 minút hrali tak ako mali hrať celý zápas. Či by prišli tie góly alebo nie. No si myslím, že nezabojovali až tak ako v ten prvý zápas, keď sa chceli ukázať možno mne, alebo možno domácemu publiku.

Na druhej strane treba rešpektovať, že Detva nehrala zlý hokej. Ten brankár ich  podržal v niektorých momentoch a oni z tých prečíslení nám dali tie góly. Ale taký je šport. Možno sme sa snažili, ale nemali sme to povestné šťastie, ktoré sme mali proti Považskej Bystrice. Ale ideme ďalej, v piatok skúsime my prekvapiť v Detve, aby sme im vrátili to čo sme im dnes požičali.

 
foto a komentár: L.B.
 
Góly Michalovce:
38:28 – Juraj Pavličko ( Peter Tirpák, Ján Zalužický)

Góly Detva:
21:01 – Dušan Pohorelec ( Ján Škvarka,  Ľubomír Čtvrtníček)
28:41 – Ján Kentoš ( Adam Košťál,  Dušan Pohorelec)
44:55 – Ľubomír Čtvrtníček ( Lukáš Rapčan,  Lukáš Kozelnický)

Štatistiky:
Strely na bránu: 37:30
Zásahy brankárov: 27:36
Vylúčenia: 4:5
Trestné minúty: 8:10
Presilové hry: 0:0
Oslabenia: 0:0

Zostava HK Dukla Michalovce:
Milan Glevaňák, Michal Pichnarčík, Pavel Valko, Marek Matej, Ján Macík, Juraj Minčák, Radoslav Regenda, Milan Takáč, Branislav Štefan, Richard Miľovčík, Branislav Barna, Peter Tirpák, Ladislav Mucha, Ján Zalužický, Martin Stripai, Juraj Pavličko, Ladislav Sabol, Tomáš Semanco, Ján Kachnič

Zostava HC 07 Detva:
Marek Šimko, Branislav Kubka, Ján Škvarka, Dušan Pohorelec, Ján Kentoš, Ľubomír Čtvrtníček, Michal Hrčka, Lukáš Kozelnický, Adam Košťál, Jaroslav Murgaš, Lukáš Rapčan, Peter Rojík, Michal Gažúr, Peter Šťastný, Michael Šmálik, Lukáš Piperek, Rastislav Gábor

Rozhodcovia: Bodák Pavol, Riš Jaroslav, Hric Peter
Návšteva: 950 divákov

Ostatné výsledky 30.kola:
Spiš.N.Ves – Bardejov 4:2
Trebišov – Prešov 4:2
Lučenec – Dolný Kubín 2:4
Topoľčany – Nové Zámky 3:2
Trnava – Prievidza 2:5
Ružinov – Pov. Bystrica 4:1
Piešťany – Senica 4:0

 
štatistiky zdroj: HK Dukla Michalovce

Diskusia k článku