HC 07 Detva – Dukla Michalovce 3:4 s.n.

 

31.kolo – 1. hokejová liga SR

HC 07 Detva – HK Dukla Michalovce 3:4 po s.n.

po tretinách (1:1, 1:2, 1:0, 0:0)
 
V 31. kole Dukla cestovala na ľad Detvy, aby sa jej v odvete pokúsila vrátiť prehru (1:3) z domáceho ľadu.

V bráne Dukly dostal dôveru opäť Babkovič a mužstvo podržal. Kryl 38 striel súpera a chytil všetky 3 samostatné nájazdy. Hráči si mali čo oplácať a tak sa začalo hneď zostra. V 6. min. si šiel za podrazenie sadnúť na trestnú lavicu Hrčka. Z presilovky však nič nebolo, lebo už o pol minúty ho nasledoval aj Valko a hralo sa vo štvorici. Viac priestoru na ľade však Dukla predsa len využila. V  7. min Regenda prihral Miľovčíkovi a ten otvoril skóre zápasu (0:1). Po góle sa vrátil z trestnej lavice Hrčka a začala sa presilová hra Detvy. Michalovčania sa síce ubránili, no len čo sa Valko dostal späť na ľad už rozhodca poslal na trestnú lavicu Tirpáka. Druhú presilovku stihli domáci využiť za 5 sekúnd, keď v 9.min. Ozorák vyrovnával na 1:1.

Druhú tretinu začínali domáci v oslabení. Trest ešte z prvej tretiny si odpykával Čtvrtníček. V 22. min. Regenda prihral Takáčovi a ten opäť poslal hostí do vedenia (1:2). Dukla využila aj ďalšiu presilovú hru, ktorá sa jej naskytla v 28.min. Opäť zaúradoval druhý útok a po spolupráci Barna, Regenda (jeho tretia prihrávka v zápase), Miľovčík , posledný menovaný zvýšil na 1:3 pre Duklu. Do konca druhej tretiny ešte stihli domáci znížiť keď v 35.min. na 2:3 znížil Hrčka.

Na začiatku tretej tretiny sa domácim podarilo vyrovnať. V 43.min. Pohorelec prihral Kentošovi a ten vyrovnal na 3:3. Začínalo sa odznova. Mužstvá sa začali viac sústrediť na obranu a vyvarovať sa zbytočných chýb. Dukla mala ešte v 59. min. výhodu presilovej hry, ale nevyužila ju a zápas pokračoval predĺžením.

V predĺžení to bolo hlavne o pozornej obrane a mužstvá sa veľmi do útočenia nehrnuli. Rozhodlo sa teda až v samostatných  nájazdoch. Brankári na oboch stranách sa nedali zahanbiť. Babkovič zachránil pred nájazdom Čtvrtníčka a Čierneho a na opačnej strane si Šimko poradil s nájazdmi Zalužického a Miľovčíka. Posledný nájazd Detvy nepremenil ani Pohorelec, ale Minčák na opačnej strane sa už nemýlil a získal cenné 2 body pre Michalovce.

Najbližšie sa Dukla predstaví na domácom ľade, keď v nedeľu 21.12. o 17.30 hod. privíta mužstvo Dolný Kubín .

napísal: L.B.

Góly Detva:
08:12 – Karol Ozorák ( Ján Kentoš, Dušan Pohorelec) – presilová hra o 1 hráča
34:53 – Lukáš Kozelnický ( Michal Hrčka, Adam Košťál)
42:31 – Ján Kentoš ( Dušan Pohorelec, Jozef Čierny)

Góly Michalovce:
06:36 – Richard Miľovčík ( Radoslav Regenda)
21:13 – Milan Takáč ( Radoslav Regenda) – presilová hra o 1 hráča
28:48 – Richard Miľovčík ( Radoslav Regenda, Branislav Barna) – presilová hra o 1 hráča
Juraj Minčák  – víťazný samostatný nájazd

SAMOSTATNÉ NÁJAZDY:
0:0 – Ľubomír Čtvrtníček  (Detva)
0:0 – Ján Zalužický   (Michalovce)
0:0 – Jozef Čierny  (Detva)
0:0 – Richard Miľovčík  (Michalovce)
0:0 – Dušan Pohorelec  (Detva)
0:1 – Juraj Minčák   (Michalovce)

Nájazdy odchytali:
Marek Šimko (Detva)
Peter Babkovič (Michalovce)

Štatistiky:
Strely na bránu: 41:35
Zásahy brankárov: 32:38
Vylúčenia: 6:4
Trestné minúty: 20:8
Presilové hry: 1:2
Oslabenia: 0:0

Zostava HC 07 Detva:
Marek Šimko, Martin Trebuľa, Karol Ozorák, Branislav Kubka, Dušan Pohorelec, Ján Kentoš, Jozef Čierny, Michal Hrčka, Lukáš Kozelnický, Adam Košťál, Ľubomír Čtvrtníček, Lukáš Rapčan, Ján Škvarka, Michal Gažúr, Peter Šťastný, Michael Šmálik, Lukáš Piperek, Rastislav Gábor, Patrik Ľupták

Zostava HK Dukla Michalovce:
Peter Babkovič, Milan Glevaňák, Michal Pichnarčík, Pavel Valko, Marek Matej, Ján Macík, Juraj Minčák, Radoslav Regenda, Milan Takáč, Branislav Štefan, Richard Miľovčík, Branislav Barna, Peter Tirpák, Ladislav Mucha, Ján Zalužický, Martin Stripai, Juraj Pavličko, Ladislav Sabol, Tomáš Semanco, Ján Kachnič

Rozhodcovia: Babeliak Jozef, Štefik Miroslav, Paulíny Jozef
Návšteva: 127 divákov

Ostatné výsledky 31.kola:
Ružinov Ba – Topoľčany 9:0
Trnava – Piešťany 1:0
Nové Zámky – Senica 5:4 p.p.
Prievidza – Prešov 3:1
Pov. Bystrica – Bardejov 4:3
Dolný Kubín – Spiš.N.Ves 1:3
Lučenec – Trebišov 2:1 p.p.

 

štatistiky zdroj: HK Dukla Michalovce

Diskusia k článku