Dobrý zápas no bez bodu

Barna mal na hokejke vyrovnanie
HC PREŠOV 07 s.r.o. – HK Dukla Michalovce 1:0
 
41. kolo 1. hokejovej ligy postavilo proti sebe dva východoslovenské kluby z protiľahlých pólov tabuľky. Domáci Prešov sa nachádza so 70 bodmi na 4.mieste v tabuľke.  Hostia z Michaloviec na 13. mieste (4. mieste od konca). Domácemu Prešovu sa darí a vyhral posledných 7 zápasov. V poslednom zápase dokonca vyhral na ľade lídra, v Spišskej Novej Vsi. Hostia z Michaloviec naopak v posledných 5 zápasoch získali len 4 body a to vážne nabúralo ich cieľ umiestniť sa do 12. miesta.  Hostia museli v tomto zápase bodovať a sebavedomie im napriek priepastnému rozdielu v tabuľke nechýbalo.

Hostia nastúpili do zápasu nebojácne. Už v prvej minúte zápasu mali výhodu presilovej hry po nedovolenom zákroku Zavackého. Domáci sa ubránili a prevzali iniciatívu. V 7. min. dokonca otvorili skóre zápasu, keď po kombinácii druhého prešovského útoku skóroval Zavacký (1:0). Potom opäť prebrali iniciatívu hostia a v prvej tretine prestrieľali domácich v pomere 9:17. Gól však nepadol. Naopak ku koncu tretiny sa ešte museli brániť pri vylúčení Macíka.

V bezgólovej druhej tretine bola hra vyrovnanejšia. Dukla sa najviac zapotila pri vylúčení Petruňu v 29. min. Oslabovku prečkali bez inkasovaného gólu a po naskočení Petruňu na ľad hru upokojili. Po druhej tretine bolo stále 1:0 pre domáci Prešov.

V tretej tretine sa očakával zaujímavý hokej. V 45. min. mali hostia výhodu presilovej hry, ktorú nevyužili. V 58. min. ušiel v samostatnom nájazde Barna, ale pri  blafáku mu nešťastne odskočil puk.  Dukla odvolala brankára Babkoviča a poriadne zatlačila domácich v ich obrannom pásme. Hostia viac krát ohrozili domáceho brankára Gubíka. 3 sekundy pred koncom sa Dukle podarilo vyhrať vhadzovanie a ešte aj vystreliť a ohroziť bránu domácich. Puk však prešiel len cez bránkovisko. Napriek obrovskej snahe sa už vyrovnať hosťom nepodarilo.

 
Dukla odohrala veľmi dobrý zápas a podala jeden z najlepších výkonov  sezóne. Nepremenila však ani jednu zo svojich šancí a bez gólov sa vyhrať nedá. Prešov vyhral tak ako v predchádzajúcom zápase v Spišskej Novej Vsi aj proti Dukle futbalovým výsledkom 1:0.
 
Nič však ešte nieje stratené. 13. Michalovce strácajú na 12. Považskú Bystricu iba 1 bod. V nasledujúcich dvoch domácich zápasoch má Dukla prijateľných  súperov z dolného konca tabuľky. Všetko je ešte otvorené a tak veríme, že to naši hokejisti zvládnu. Príďte ich povzbudiť.  V utorok 03.02. o 17.30 hod. odohrajú na domácom ľade zápas proti Lučencu a v piatok 06.02. o 17.30 hod. opäť doma proti Senici. 
 
Program Dukly v posledných 3 kolách základnej časti:
42. kolo – 03.02.2009 – Dukla Michalovce – HKM Lučenec
43. kolo – 06.02.2009 – Dukla Michalovce – HC Dukla Senica
44. kolo – 08.02.2009 – ŠHK 37 Piešťany – Dukla Michalovce

Diskusia k článku