Ján Zalužický po zápase

 

Ján Zalužický po zápaseDnes to bol jeden z najdôležitejších zápasov sezóny. Čo bolo podľa Vás v tomto zápase najťažšie?

Najťažší bol asi ten psychický tlak. Potrebovali sme za každú cenu vyhrať a tomu zodpovedali aj pokyny, ktoré sme dostali. Hrať zodpovedne v obrane. Odohrať do konca každý súboj. Napádať súpera s pukom.. Hráči Senice sú všetko vysokí bojovní chlapci, nebolo to jednoduché.

Počas roka ste sa potrápili s koncovkou a na každý gól ste sa poriadne nadreli. Dnes však celý tretí útok odohral skvelý zápas a bola radosť sa na Vás pozerať.

Góly sa očakávajú hlavne od prvých dvoch útokov, ktoré sú najviac nasadzované. Chodia hrávať presilové hry aj oslabenia. Trávia na tom ľade viac času. My máme trochu iné úlohy. Sme  samozrejme šťastní, že sa nám dnes darilo a dopomohli sme k víťazstvu.


Ako sa Vám pozdáva herný model tohtoročnej 1. hokejovej ligy?  Do poslednej chvíle je o čo hrať a aj mužstvá z dolného konca tabuľky majú veľmi napínavý koniec sezóny.

Podľa mňa je to veľmi dobré. Takto sa to hrá v Čechách a teraz prvý rok aj u nás na Slovensku. Liga je vyrovnaná a aj posledný môže vyhrať s prvým.  Je to pre divákov omnoho zaujímavejšie.


V nedeľu cestujete do Piešťan, ktoré sú na čele tabuľky. Nepochybne veľmi silný súper. Mohla by však byť väčšia motivácia na strane Dukly?

Samozrejme, že tam chceme niečo uhrať. Tréner nás motivuje a chce za každú cenu vyhrávať. Oni vlastne doma ešte ani neprehrali. Určite sa budú  chcieť  aj ukázať pred domácim publikom. Rozlúčiť so základnou časťou víťazstvom. My sa ich pokúsime potrápiť a urobiť čo najlepší výsledok.

 

Na otázky odpovedal Ján Zalužický

rozhovor pripravil: L.B.

Súvisiace články:

Štatistiky zo zápasu Dukla Michalovce – Dukla Senica 5:2

Fotogaléria zo zápasu Michalovce – Senica

Diskusia k článku