Tréner D. Kapusta po poslednom zápase

 

 

Dušan Kapusta tréner HK Dukla MichalovceŽiaľ v sérii sme skončili, no niesom smutný. Som realista.  Myslím si, že naša séria skončila 1:2, nie 1:3. Gratulujem súperovi  k víťazstvu a  prajem veľa úspechov v ďalších play-off zápasoch.

Vráťme sa ešte k zápasu. Prečo sa nám nepodarilo zopakovať včerajší výkon?
Vy novinári stále čakáte veľa gólov, ale istotne aj vy viete, že každý zápas play-off je iný.   Včera nemal ich brankár svoj deň a z prvých 4 gólov, boli 3 vyslovene jeho. Každý zápas je iný. Preto som smutný, lebo sa malo rozhodnúť na ľade. Chlapcom som poďakoval. Aj keď sme  dnes prehrali 1:2 dohrali sme so vztýčenou hlavou. To je určite pozitívny krok pre michalovský hokej.

Zohrala svoju úlohu aj kondícia. Naše mužstvo je viac menej amatérske. Trénujete raz denne, niekoľko krát do týždňa.
Samozrejme, je to na takú hlbšiu analýzu. Na druhej strane, keď máte 5-6 hráčov, ktorí trénujú v Martine ako má Dolný Kubín,  tak ich celková fyzická pripravenosť je na inej úrovni ako u nás. Naši chlapci boli dnes do tretej v práci. Niektorí boli možno aj na strednom Slovensku na služobnej ceste. Nás stále viedla vôľa dostať sa do Play Off.  Neskôr zasa vôľa prejsť cez Dolný Kubín. Je to šport a niektoré kvality sa ukážu presne v takýchto zápasoch . Smutný niesom z toho ako sme dnes prehrali. Smutný som z toho, že sme hrali len tri zápasy.

Sezóna sa pre Vás skončila, čo vás teraz čaká?
No to je presne to, že v podmienkach v akých trénujeme, tak možno ešte jednu-dve tréningové jednotky budeme mať spolu. Potom sa už mužstvo rozíde. Uvidíme, čo bude ďalej. S funkcionármi budem rozprávať o tom , či by mužstvo mohlo ostať po kope. Trebalo by osloviť hráčov, dať im nejaké ponuky aby tu ostali. Treba však vyčkať, aká  bude ekonomická situácia.

Takže ostávate? Mali ste zmluvu len do konca sezóny.
S pánom Kanócom ( prezident HK Dukla Michalovce) sme sa na túto tému bavili. Je ešte trochu skoro o tom hovoriť, ale je tu určitý záujem o moju trénersku prácu. Pracujem ešte aj na druhom poly a to je ten mládežnícky hokej. Uvidíme ako uspejeme tam. Rád by som pokračoval s týmito chlapcami aj budúcu sezónu. Doplnili by sme ich nejakými skúsenými hráčmi.

 
 

Diskusia k článku