Tréneri po zápase Mi – Žiar

 

 

Tréner Žiar nad Hronom – M. Baláž:

 

Tréner Žiaru nad Hronom - M. Baláž so svojim družstvomZápas bol veľmi dramatický. Bol som dosť prekvapený, že domáci neboli dnes vo svojej forme. My sme prišli značne oslabení o 3-4 hráčov.  Navyše sa v polčase zranil aj náš kľúčový hráč. Myslím si, že sa divákom tento basketbal mohol páčiť. Rozhodla vlastne až chyba v poslednej sekunde, keď rozhodca nevidel jasný prešľap domáceho družstva.  Z toho útoku sme  nakoniec dostali rozhodujúci kôš. Nič to nemení na skutočnosti, že by som chcel domácemu družstvu poblahoželať  k víťazstvu a teším sa na to, keď prídu k nám na domácu palubovku.

V druhej štvrtine ste vyhrávali už o 11 bodov. Čo sa stalo, že ste si ten náskok ešte v tej istej štvrtine nechali vziať?

 

Znova sa musíme pozrieť do vlastných radov. Chyby boli v tom, že som musel prestriedať, lebo naši hráči mali rýchlo veľa faulov. A máme tu dvoch juniorov , chlapci, ktorí nezvládli túto časť. Nedá mi aj nepovedať, že rozhodcovia 2-3x riešili sporné momenty v prospech domácich. Napriek tomu veľmi rýchlo sme prišli o ten náskok . Možno keby sme po polčase do tretej štvrtiny nastupovali s vyšším rozdielom, tak by sme možno zápas doviedli do víťazného konca.

 

 

 

 

Tréner 1. BK Michalovce – I. Rakovský:

 

Tréner 1. BK Michalovce - I. Rakovský so svojim družstvomV Žiari sa dlhodobo veľmi dobre pracuje s mládežou. Obrana v mužstve je skutočne na vysokej úrovni.  Sám pochádzam zo Žiaru nad Hronom, takže ich úsilie viem oceniť. Mužstvo sa skladalo z mladých aj skúsenejších hráčov a tá symbióza  sa mi veľmi páčila. Aj keď sme mali skúsenejšie družstvo, družstvo Žiaru nám bolo minimálne vyrovnaným súperom. V niektorých momentoch nás dokonca aj predčili. Hlavne v tom chcení vyhrať a v obrane.

V polovici druhej štvrtiny ste už prehrávali o 11 bodov. Aké myšlienky Vám vtedy prechádzali hlavou?

 

Každý tréner musí na takúto situáciu nejako reagovať. Ja som reagoval tak, že som stiahol osvedčené opory, ktorým sa vyslovene nedarilo a trápili sa. Chlapci na čele s Peťom Biganičom a Braňom Holdom zvrátili zápas. Mali tam len jedného vysokého hráča, Andreja Tebeľáka. Dokázali nahradiť výšku pohyblivosťou a dokázali to uhrať na polčasový výsledok , kde sme prehrávali o bod a zápas bol znova otvorený.

Čo poviete na tých posledných 5 sekúnd? Verili ste že sa to dá stihnúť?

 

To som teda neveril.  Keď sme doskočili loptu bolo 2,5 sekundy do konca. Za ten čas sme stihli preniesť loptu cez celé ihrisko a dať kôš. To sa vidí len výnimočne. Ten kôš bol regulárny a veľmi nás a všetkých divákov potešil.
 
prirpavil: L.B.
 
 
Súvisiaci článok:

 

Diskusia k článku