Tréneri po zápase Mi – Žilina 62:75

 

Tréner BK Fatran Žilina – P. Zúzik

 

Tréner BK Fatran Žilina - P. ZúzikAko ste videli dnešný zápas z vašej strany?
Michalovce sú veľký favorit v prvej lige každý rok. Bolo to cítiť aj dnes, odohrali kvalitný zápas. Potrápili nás viac ako sme si mysleli. Vychádzali im kombinácie. Dnes hrali kompaktne.

Netajíte sa tým, že chcete postúpiť do extraligy. Ako hodnotíte tú časť nadstavby, ktorú ste odohrali doteraz? 
Odohrali sme doteraz 5 zápasov. Tie družstvá proti ktorým hráme, cítia to, že sa pripravujeme na extraligu a podávajú výkony, ktoré sú na ich výkonnostnej hranici. Tá motivácia, aby nás porazili je enormná u každého družstva. Tak ako sme to videli dnes v Michalovciach, že tí hráči porazia možno budúcoročného extraligistu. My to beriem už ako nejakú prípravu. Hráme pod takým psychickým stresom, že nesmieme prehrať, čo je možno dobré. Keď sa k tomu pridá ešte aj tá snaha súpera aby nás porazil máme všetky zápasy veľmi ťažké.

 
 

 

Tréner 1.BK Michalovce – I. Rakovský

 

Tréner 1. BK Michalovce - I. RakovskýZápas bol dramatický a nechýbal mu náboj. Žilina mala stále o jeden krôčik naviac. Nášmu tímu, nemôžem nič vyčítať. Chlapci hrali v obrane veľmi obetavo a všetci hrali ako z partesu. S morálkou družstva som maximálne spokojný. Žilina nám neušla nikdy viac ako o 10 bodov, možno v súvislosti s tým, že mali k dispozícii širšiu lavičku. Ja som mohol točiť len 8 hráčov. Dalo by sa povedať, že to bolo zaslúžené víťazstvo Žiliny. Ale myslím si, že keby boli možno iní rozhodcovia a pískali by rovnako na obe strany, tak sme mohli aj vyhrať.

Začiatok bol zo strany Michaloviec trochu bojazlivý. Mali domáci hráči zo Žiliny až prílišný rešpekt?
Stále je rešpekt zo súpera, ktorý sa pripravuje na postup. Našťastie sa to skoro otočilo a po polčase sme šli do šatní o 7 bodov. Takže ten zápas bol otvorený až do konca. Veď 3 minúty pred koncom bolo o 6 bodov. My sme však nedali z pod koša a súper dal. Rozhodlo to, že mal aj širšiu lavičku a boli jednoznačne lepšie trénovaní.

Teraz vás čaká séria 7 zápasov na palubovkách súperov. S koľkými bodmi by ste boli spokojní?
Chceli by sme uhrať najmenej 2 víťazstvá. Uvidíme ako to pôjde. Podľa momentálnej formy a zdravotného stavu hráčov. A podľa toho, či bude v tom momentálnom dni v mužstve pohoda.

 

pripravil: L.B.
 
 
Súvisiaci článok:
Foto a štatistiky zo zápasu 1.BK Michalovce – BK FATRAN Žilina 62 : 75

 

Diskusia k článku