INEDU-GOV – projekt vzdelávania

 

 

INEDU–GOV – inovatívne vzdelávanie verejnej správy

INEDU–GOV – inovatívne vzdelávanie verejnej správyMesto Michalovce podpisom zmluvy začína realizovať projekt  INEDU – GOV – inovatívne vzdelávanie verejnej správy v rámci operačného programu „Zamestnanosť a sociálna inklúzia“, prioritnej osi „1.Podpora rastu zamestnanosti“ opatrenia „1.2.Podpora tvorby a udržania pracovných miest prostredníctvom zvýšenia adaptability pracovníkov, podnikov a podpory podnikania“. Projekt je určený zamestnancom mestského úradu a zamestnancom organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

Cieľom projektu je zvýšiť počítačovú gramotnosť a vzdelanosť pracovníkov verejnej správy, pripraviť cieľové skupiny zamestnancov formou prezenčných školení a formou dištančných e-learningových kurzov, získať medzinárodný certifikát ECDL resp. ECDL štart, pre pracovníkov samosprávy v najpoužívanejších moduloch ECDL. Zároveň projekt umožní získať jazykové zručnosti pre vybraných pracovníkov, prehlbovať a formovať všetky  činnosti v cudzom jazyku – čítanie, počúvanie, písomný a ústny prejav. Projekt dá možnosť zamestnancom samosprávy upevniť komunikačné zručnosti a zefektívniť každodennú činnosť v oblasti kontaktu s občanmi a návštevníkmi mesta.

Súčasťou projektu je aj posilnenie manažérskych schopností, vedomostí a zručností členov manažmentu verejnej správy pri  vedení ľudí poskytujúcich služby občanom. V neposlednom rade si projekt kladie za cieľ upevniť systém kvality ISO a preškoliť  pracovníkov  v rámci  zdokonaľovania kvality poskytovaných služieb.

Mesto získalo na realizáciu projektu nenávratné finančné prostriedky vo výške  130 997,54 €. Tento projekt sa realizuje vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu v rámci Operačného programu Zamestnanosť a sociálna inklúzia.

 

INEDU-GOV - Partneri

 

www.sia.gov.sk                    www.esf.gov.sk                                                 

 

Michalovce 25.3.2009.
Iveta Palečková
hovorkyňa MsÚ Michalovce

 

Diskusia k článku