IUVENTA Michalovce – DUSLO Šaľa 28:27

 

 

Nová posila IUVENTY - Sanja Vlaškalič Tobiášová strieľa cez Puškárovú Obšatníková vo výskoku Viktória Škľaruk pri streľbe
Škľaruk bráni Bérešovú Tréner IUVENTY - Roman Lamač Obšatníková sa prediera k strele Domáce sa tešia z víťazstva
   foto: REGZEP.sk

 

 

19. kolo WHIL

IUVENTA Michalovce – Slovan DUSLO Šaľa 28:27

po polčase (13:14)
 
 
Domáca IUVENTA po prvýkrát nastúpila pred domácim publikom pod vedením nového trénera R. Lamača. Svoju ligovú premiéru pri družstve už absolvoval v predchádzajúcom kole na palubovke J. Hradca, kde Michalovčanky vyhrali 26:17. 

Na hre domácich bolo cítiť určité oživenie. V obrane sa domáce dobre vysúvali a útočili na hráčku s loptou.  Šaľa sa v úvode zápasu len s ťažkosťami dostávala k zakončeniu a strelecky sa darilo hlavne Martanovičovej. Domácim sa v druhej polovici prvého polčasu prestalo strelecky dariť a obstreľovanie hosťujúcej brány neprinášalo úspech. Šaľanky ťažili hlavne pri rýchlych kontrách. Nevydarené strelecké pokusy IUVENTY končili na hosťujúcej brankárke a tá rýchlou prihrávkou vysúvala Pilekovú a Braunovú do protiútoku. V druhom polčase domáce neustále doťahovali 2-gólový náskok Šale. Weibelová začala v obrane osobne brániť Martanovičovú a domáce sa postupne začali doťahovať. V 44. min bola na 2 minúty vylúčená Andrea Czanik a po dvoch góloch Tobiášovej sa domáce ujali vedenia 21:20. Družstvá sa začali naťahovať o každý gól. 10 sekúnd pred koncom stretnutia bol stav vyrovnaný 27:27. Domáce hráčky boli pri lopte a celé hľadisko tušilo, že vystrelí jedna z dvojice Tobiášová – Obšatníková. Vymenili si medzi sebou pár krát loptu a 6 sekúnd pred koncom sa k strele odhodlala Tobiášová a strhla víťazstvo na domácu stranu. 

Iuventa mala v závere viac šťastia a vo vyrovnanom zápase nakoniec porazila silného súpera.  Hlavnými oporami domácich boli už tradične spojky Tobiášová a Obšatníková. Príjemne prekvapila pivotka Viktória Škľaruk. V obrane sa prezentovala agresívnou hrou a v útoku zaznamenala 3 góly. Okrem toho si svojou aktivitou vypýtala aj viacero 7m  hodov.

V stredu 25.3.Michalovčanky nastúpia na palubovke predposledného Partizánskeho. V sobotu 28.3. nastúpia na palubovke ŠKP Bratislava. Michalovskí diváci uvidia IUVENTU až v 22. kole – 18. apríla, keď IUVENTA privíta kvalitný český celok HC Veselí nad Moravou.

 
napísal: L. Boka
 
Zostava Iuventa Michalovce:
Harišová, Kudročová – Hriciková 2, Drávai, Rubcová 2, Škľaruk 3, Obšatníková 7, Weibelová  4/3, Birkušová, Horňáková, Piskayová, Tobiašová 9/1, Jenčíková 1, Vlaškalič.
Tréner: Lamač Roman.

Zostava Slovan Duslo Šaľa:
Grandtnerová, Németh – Trochtová, Martanovičová 7/2, Braunová 3, Berešová 6,  Kostková, Czanik 2,  Macháliková, Puškášová, Pileková 6.

Trénerka: Braunová Darina.
 
Pok. hody: 5/4 – 2/2
vylúčené: 2 – 3
 
Rozhodovali: Sabol, Daňo (obaja SR)
Návšteva: 850 divákov
 
 

Ostatné výsledky 19. kola:

Zlín – Partizánske 36:22
Trenčín – Olomouc 31:35
ŠKP Bratislava – J. Hradec 34:21
Slavia – Písek
 

Diskusia k článku