IX. ročník jarných trhov

 

Dzeviaty jarni jurmarokTLAČOVÁ SPRÁVA: Vztýčením vlajky mesta, pred budovou Mestského úradu v Michalovciach, sa začne v poradí už deviaty „Jarni jurmarok“, ktorý sa bude konať 30. apríla a 1. mája. Na slávnostnom otvorení jarných trhov, zajtra o desiatej hodine, sa okrem čelných predstaviteľov mesta zúčastní aj predseda Národnej rady SR  Pavol Paška a predseda KSK Zdenko Trebuľa.

 

Program odštartuje ráno o ôsmej hodine súťažou vo varení kotlíkového guľáša. Desať prihlásených družstiev amatérskych kuchárov si svoje kulinárske umenie overí napoludnie, kedy bude ochutnávka ich výtvorov aj s vyhlásením víťazov. Tradičné stavanie mája v podaní folklórneho súboru Zemplín sa odohrá o sedemnástej hodine.

 

Prvomájové oslavy začnú ráno mítingami politických strán a predpoludnie spestrí vystúpenie dychových hudieb DH Šíravanka, DH Sečovce a DH Východňare z Humenného. Súčasťou pestrého programu bude aj ôsmy ročník jazdeckých pretekov Jarná cena Michaloviec, ktorý začína o jedenástej v centrálnom mestskom parku.

 

Popoludní pred trinástou hodinou si prídu na svoje hlavne športovci, kedy na Námestí osloboditeľov odštartuje  in-line korčuliarska súťaž amatérov, o hodinu neskôr IV. ročník IN LINE maratónu na korčuliach a o 14. hodine sa začína jubilejný XXV. ročník Podvihorlatského maratónu a IX. ročník Michalovského polmaratónu.

 

Počas jarných trhov bude návštevníkom k dispozícii viac ako 140 predajných stánkov na Obchodnej ulici a Markušovej ulici. Nebudú chýbať ani stánky s občerstvením a jarmočné atrakcie pre malých i veľkých.

Michalovce 29. 4. 2009
Iveta Palečková – hovorkyňa primátora a MsÚ

 

 

{loadposition advert3} 

 

 

Súvisiaci článok:

Program IX. ročníka Jarného Jarmoku.

Diskusia k článku