Čo nového v Dukle

 

HK Dukla MichalovceZaujímalo nás ako sa hokejový klub Dukla Michalovce pripravuje na nasledujúcu sezónu.  Na naše otázky odpovedal riaditeľ klubu HK Dukla Michalovce – Jaroslav Kločanka.

Došlo k nejakým zaujímavým zmenám v hráčskom  kádri oproti predchádzajúcej sezóne?
Najväčšou zmenou asi je, že Juraj Minčák odišiel do Jihlavy. Ostatní kmeňoví hráči Michaloviec,  by mali u nás ostať aj do budúcej sezóny.  Všetci hráči, ktorí boli u nás na hosťovaní sa vrátili spať do svojich materských klubov. Môžeme ešte spomenúť aj Milana Takáča, aj keď on je hráčom Košíc. Košice s ním v budúcej sezóne nepočítali a on nám oznámil, že si bude hľadať angažmá niekde v zahraničí. Boli sme s ním predbežne dohodnutí tak, že ak by ostal na Slovensku tak by sme oňho mali záujem. Nakoniec si ja on našiel miesto v Jihlave spolu s Minčákom.

Podarilo sa Vám zohnať nejaké posily do mužstva?
O posilách je ešte trochu predčasné rozprávať.  Nepoznáme zatiaľ hrací systém pre budúcu sezónu. Je dosť pravdepodobné, že v nasledujúcej sezóne už bude celkom iný počet mužstiev ako bol doteraz. Sú tu 2-3 kluby, ktorých účasť v nasledujúcej sezóne je otázny. Ako príklad môžeme spomenúť bratislavský Ružinov. Kvôli prestavbe zimného štadióna bude Slovan Bratislava v budúcej sezóne hrať a trénovať práve na štadióne Ružinova. Takže Ružinov na 99% v budúcej sezóne do prvej ligy nenastúpi.

V obrane tú základnú os máme. Potrebujeme ju len adekvátne doplniť a nájsť náhradu za Takáča, keďže on bol jedným z pilierov mužstva. Útok potrebujeme nielen doplniť ale aj posilniť. Máme vytipované nejaké mená, ale zatiaľ ich nebudem menovať. Potešiteľná správa je , že sa nám ozývajú hráči z celého Slovenska. Prakticky niet dňa, aby sa neozval nejaký hráč, ktorý by sa chcel prísť ukázať. Niekedy začiatkom augusta pravdepodobne zorganizujeme nejaký minicamp, aby sme si z nich mohli vybrať.

Ako máte vyriešený brankársky post?
To je v súčasnosti asi náš najpálčivejší problém, ktorý riešime za pochodu. Nebudem v tomto štádiu ešte hovoriť konkrétne mená, ale rozhodujeme sa medzi 5 brankármi. Môžem povedať aspoň to, že je medzi nimi aj Peter Babkovič, ktorý za nás chytal v minulej sezóne. Vrátil sa späť do Topoľčian, ale tam mu ešte definitívne nepovedali, čo s ním bude v budúcej sezóne. Po ukončení sezóny vyslovil spokojnosť s pobytom v Michalovciach a nebránil sa nejakej ďalšej možnej spolupráci.

Kedy sa plánuje začiatok letnej prípravy?
Prvý zraz je plánovaný na 4. mája a tam sa už bližšie dohodneme. Je možné, že sa celý začiatok prípravy posunie o nejaký ten týždeň, lebo sa posúva aj začiatok sezóny.

Je otázka trénerského postu definitívne uzavretá? Dušan Kapusta sa na konci sezóny vyjadril, že by rád ostal v Michalovciach.
Ak môžem hovoriť za obidva kluby, tak klub HK Mládež je s ním dohodnutý, že začiatkom mája začne letnú prípravu s dorastom. Predbežne je to v takom štádiu, že by mal pôsobiť aj pri A-mužstve. Mal by začať letnú prípravu A-mužstva v kombinácii s Juniorkou. Nieje to však úplne uzavreté. Trochu sa to v posledných dňoch komplikuje. Sú tendencie, aby sa zmenili hracie dni v prvej lige na piatok a nedeľu. Sobota a nedeľa je súčasne hracím dňom v dorasteneckých súťažiach, takže by sa nám to navzájom prekrývalo. Zmena hracích dní nieje definitívne uzavretá. Zatiaľ iba padol návrh z úrovne hokejového zväzu a kluby sa k tomu vyjadria neskôr. Múdrejší budeme až po 15. máji. Vtedy je posledný termín, do ktorého sa môžu kluby prihlásiť do jednotlivých súťaží. Prihlásené kluby si potom odhlasujú ako im to bude najviac vyhovovať.

Aké sú predbežné ciele klubu do budúcej sezóny?

Hlavným meradlom práce pre hráčov, funkcionárov ale aj sponzorov je divácka kulisa. Takže ak je záujem divákov, tak sa to asi nerobí zle. Ak prestanú chodiť a aj tí čo prídu začnú pískať, tak je niekde chyba a robí sa to zle. Hovoriť o ambíciách do budúcej sezóny je ešte trochu predčasné. Snažíme sa vytvoriť také podmienky, aby sme sa pohybovali v tej hornej polovici tabuľky a budeme sa snažiť prilákať, čo najviac divákov na tribúny.

 

………….

 

 

Pripomeňme ešte, že počas leta by mal  zimný štadión prebehnúť čiastočnou rekonštrukciou. Tá sa bude konať za podpory mesta Michalovce a preto sme sa o potvrdenie obrátili na Mestský Úrad, ktorý rekonštrukciu potvrdil. „V tomto roku má mesto v pláne rekonštrukciu chladiarenského systému a modernizáciu kotolne na zimnom štadióne.“ upresnila  hovorkyňa, MsÚ Michalovce I. Palečková

pripravil: L. Boka

 

Diskusia k článku