Verejné zhromaždenia občanov

 

 

Verejné zhromaždenie občanovTLAČOVÁ SPRÁVA: Tak ako každý rok, aj tento krát sa vedenie mesta stretáva na verejných zhromaždeniach občanov so svojimi voličmi. V utorok 21. apríla 2009 sa v budove Strednej odbornej školy technickej v Michalovciach konalo v poradí už piate stretnutie. Verejné zhromaždenia občanov sa uskutočňujú postupne až do 24. apríla vo všetkých volebných obvodoch.

 

V úvodnom vstupe primátor mesta Viliam Záhorčák  bilancoval najdôležitejšie aktivity mesta v minulom roku a zároveň prezentoval priority mesta na rok 2009. V diskusii, ktorá nasledovala, vystúpilo viac ako dvadsať obyvateľov so svojimi otázkami a problémami, ktoré ich trápia. Najčastejšie rezonovala otázka opráv a údržby chodníkov a ciest, starostlivosť o zeleň v medzi blokových priestoroch, nedisciplinovaní majitelia psov a separácia odpadu.

Primátor reagoval na väčšinu pripomienok v závere zhromaždenia. Ostatné odpovede dostanú občania písomne na svoju adresu. Riešením problémov, ktoré nastolili obyvatelia mesta, poveril primátor jednotlivých vedúcich zamestnancov úradu. 

 

Podľa primátora Viliama Záhorčáka „Verejné zhromaždenia sú najlepšou príležitosťou dozvedieť sa od občanov, ako hodnotia našu prácu. Radi si vypočujeme aj kritické poznámky, lebo ako sa hovorí – kritika je pomoc zdarma.“
 


Iveta Palečková
hovorkyňa primátora a MsÚ
Michalovce 22.4.2009.

Diskusia k článku