Basketbalový turnaj mládeže – krajín V4

 

1.BK Michalovce organizoval basketbalový turnaja mládeže krajín V4, ktorý sa uskutočnil od 22.5. do 24.5.2009 v Michalovciach. Na turnaji sa predstavili aj juniori michalovského klubum pre ktorých to bola jedna z prvých previerok pred súťažným ročníkom juniorskej extraligy 2009/2010. Hlavným trénerom boli Marinko Svitlica a asistentom Roman Rakovský.  V kategórii chlapcov sa víťazmi stalo družstvo Humenného. V kategórii dievčat si prventvo vybojovali hráčky Ostravy. 

 

Na turnaji sa zúčastnili tieto družstvá:

 

Chlapci: Michalovce, Humenné, Przemysl, Ľvov

Dievčatá: Michalovce, Przemysl, Ostrava, Ľvov 

 

Basketbalový turnaj mládeže - krajín V4 Basketbalový turnaj mládeže - krajín V4 Basketbalový turnaj mládeže - krajín V4 Basketbalový turnaj mládeže - krajín V4
Basketbalový turnaj mládeže - krajín V4 Basketbalový turnaj mládeže - krajín V4 Basketbalový turnaj mládeže - krajín V4 Basketbalový turnaj mládeže - krajín V4
Basketbalový turnaj mládeže - krajín V4 Basketbalový turnaj mládeže - krajín V4 Basketbalový turnaj mládeže - krajín V4 Basketbalový turnaj mládeže - krajín V4

foto: L.B.

 

 viac fotografií na webe : www.1bkmi.sk
 
 
 
1.BK Michalovce – Przemysel (PL)        91 : 37 (45:16)

V úvodnom zápase turnaja sa juniori 1.BK Michalovce stretli na palubovke gymnázia Pavla Horova s celkom z Przemyslu (PL) a jasne zvíťazili. Počas celého zápasu bolo na ihrisku jasne cítiť fyzickú prevahu domácich, ktorú ešte znásobovali prvky bojovnosti v obrane, ktoré sú základom hry tímu Michaloviec. Výborným výkonom sa zaskvel kapitán a rozohrávač tímu Vlado Mitterpák, ktorému spod koša výborne sekundoval Boris Šanta. Napriek vysokému rozdielu skóre s hrou v tomto zápase nevládla spokojnosť, nakoľko viazla súhra pri prechode do útoku.

1.BK Michalovce : Ľvov (UA)    89 : 52 (50:26)

Druhý zápas turnaja V4 medzi domácimi Michalovcami a hosťujúcim tímom z mesta Ľvov (UA) mal podobný priebeh ako prvý zápas. Domáci prevyšovali súpera fyzickými prvkami a lepšou obranou, hoci sa párkrát stalo, že nedorozumením dovolili súperovi  preniknúť pod kôš. Súperovi sa darilo počas celého zápasu v streľbe, čo vidieť na veľkom počte inkasovaných bodov. Nakoniec Michalovce bezpečne zvíťazili, keď dostali šancu aj ďalší hráči z lavičky.

1.BK Michalovce : Humenné    64 : 94

V nedeľu sa o celkové víťazstvo pobili družstvá z východného Slovenska. Začiatok zápasu bol vyrovnaný a prevyšovali najmä obrany oboch družstiev. Koncom druhej štvrtiny hostia vysunuli obranu a zaskočili domácich chlapcov, ktorí viacerými nepresnosťami a slabšou koncentráciou stratili množstvo lôpt a dovolili súperovi odskočiť na 12 bodov. V druhej štvrtiny sa obraz hry nezmenili, skúsení a vyšší Humenčania stále vysúvali obranu a domáci si nevedeli poradiť aj z ich zónovou obranou. Hoci mali domáci zopár pekných akcií stále to nestačilo na šikovnejších hostí, ktorí hrali oveľa jednoduchšie a zaslúžene zvíťazili.
 
Tento zápas ukázal ešte veľké rezervy v technike a zohratosti celého tímu na ktorom budú musieť ešte počas leta chlapci popracovať. Sympatické bolo, že domáci chlapci bojovali aj za nepriaznivého stavu až do konca začo im patrí pochvala.
 
 

Juniori :

 

Výsledky:
Przemysl – Ľvov 54 : 64
Humenné – Przemysl 107 : 39
Michalovce – Ľvov 89 : 52
Michalovce – Przemysl 91 : 37
Humenné – Ľvov 91 : 40
Michalovce – Humenn 64 : 94

Konečné poradie:
1. Humenné
2. Michalovce
3. Ľvov
4. Przemysl

Juniorky :

 

Výsledky:
Przemysl – Ľvov 86:28
Przemysl – Ostrava 58:80
Michalovce – Ľvov  60:23
Michalovce – Przemysl 54:59
Ostrava – Ľvov     93:20
Michalovce – Ostrava 57:73

Konečné poradie :

1. Ostrava
2. Przemysl
3. Michalovce
4. Ľvov

                               

zdroj: 1.BK Michalovce

 

 

 

 {loadposition advert3}  

Diskusia k článku