Futbalový štadión v novom šate

 

Z michalovského futbalového štadióna čoskoro moderný krásavec

Futbalový štadión v novom šateFutbalový štadión MFK Zemplín už čoskoro začne radikálne meniť svoju tvár. Od roku 1968 je to prvý vážnejší zásah do podoby tohto stánku, ktorý pôvodne slúžil nielen futbalu, ale do dnešných čias príležitostne aj atletike. Tomu je však koniec. Ovály za oboma bránami budú čoskoro zrovnané so zemou, atletická dráha bude zatrávnená a celý štadión bude mať k dispozícii už len miesta na sedenie.

Momentálne sa už iba čaká na stavebné a búracie povolenie, po ich vydaní ako prvé padnú do spomienok minulosti ovály. „Tie budeme odstraňovať a demolovať ešte v priebehu tejto sezóny. Na zvyšných dvoch zápasoch sezóny proti Trenčínu (23. 5. 2009) a Interu Bratislava (2. 6. 2009) budú k dispozícii už len miesta na sedenie na oboch súčasných tribúnach. Po spomínanom zápase s Interom okamžite začneme s výmenou trávnika. Ten súčasný by sme chceli neskôr použiť na ďalšom novom ihrisku, ktoré vznikne v priestore za súčasnou starou tribúnou. Nový trávnatý povrch nám dodá špecializovaná firma z dedinky Závod na Záhorí, ktorá pripravila podklad na ihrisko aj pre vlaňajšie finále Ligy majstrov v Moskve či neskôr na finále európskeho šampionátu vo Viedni,“ informoval predseda Predstavenstva akciovej spoločnosti MFK Zemplín Michalovce, Igor Šoltinský.

Futbalový štadión v novom šateNa svojom súčasnom mieste ostane iba terajšia nová tribúna, všetko ostatné bude zrovnané so zemou. „Novými objektmi v areáli bude nielen nová tribúna, ktorá vyrastie na mieste terajšej starej a domov v nej nájdu všetky mládežnícke družstvá, ale aj nové zatiaľ nekryté miesta na sedenie za oboma bránami. Celkovo bude mať nový štadión kapacitu pre 4200 divákov, všetky budú na sedenie, z toho polovica bude krytých. K dispozícii bude aj nová svetelná tabuľa a ozvučenie,“ pridal šéf michalovského klubu.

Po vybudovaní nového štadióna sa zmení aj organizácia vstupu pre fanúšikov. Priestorom, ktorý je pre vstup na štadión určený dnes, budú po rekonštrukcii prechádzať iba aktéri zápasu, VIP hostia a zástupcovia médií. Zvyšok osadenstva bude využívať vchody na západnej strane od Dukelských kasárni. „Tam sa budú nachádzať aj parkoviská. Zbúraním oválov nám tam vznikne kopec voľného priestoru, preto sme sa týmto spôsobom rozhodli vyriešiť akútny nedostatok parkovacích miest.“

Futbalový štadión v novom šateS rekonštrukciou sa má začať do desiatich dní a štadión by mal byť hotový do konca augusta. „Všetko je naplánované tak, aby prevádzka štadióna nebola ohrozená. Musíme však rátať s tým, že v úvodných kolách nasledujúceho majstrovského ročníka ešte budú platiť určité obmedzenia. Náš nový stánok plánujeme slávnostne otvoriť, ideálnou príležitosťou by bol tradičný letný Memoriál Štefana Nadzama, ktorého termín budeme musieť logicky posunúť na neskôr. Takisto plánujeme požiadať o uskutočnenie finále Slovenského pohára, ale to už je hudba budúcnosti,“ dodal Igor Šoltinský.

zdroj: REGZEP.sk

 

 

viac info na: www.stadion.regzep.sk 

 

{loadposition advert3} 

Diskusia k článku