MC Drobec zdobil herňu

 

Zdobíme herňu materského centra odtlačkami ručičiek

V utorok 19.mája 2009 sa stretli mamičky a ich detičky na spoločnej akcii, počas ktorej deti zdobili priestory herne materského centra MC Drobec za pomoci svojich mamičiek. Technika maľovania na stenu nebola náročná – mamky natreli svojim ratolestiam obe rúčky takzvanými prstovými farbami a deti potom urobili na stenu odtlačok. Vznikla tak originálna rôznofarebná výzdoba, ktorej najväčšou prednosťou je to, že sa na nej podieľali aj tí najmenší a mali z toho očividne veľkú radosť. Po dobre vykonanej práci sa deti občerstvili a spoločne zaspievali pár známych detských pesničiek. Ďakujeme všetkým mamičkám, ktoré sa zúčastnili tohto tvorivého popoludnia a dovolili svojim deťom poriadne sa zašpiniť od farieb a zároveň skrášliť herňu, ktorú pre nich už čoskoro slávnostne otvoríme.

MC Drobec Michalovce – mcdrobec@centrum.sk
MC Drobec zdobil herňu MC Drobec zdobil herňu MC Drobec zdobil herňu
MC Drobec zdobil herňu MC Drobec zdobil herňu MC Drobec zdobil herňu
   

foto: MC Drobec.

 

Materské centrum MC Drobec Michalovce

Cieľom činnosti občianskeho združenia MC Drobec je podporovať informovanosť žien o materstve a rodičovstve, odstrániť spoločenskú izoláciu matiek na materskej resp. rodičovskej dovolenke, poskytnúť priestor na aktívne strávenie chvíľ s dieťaťom v spoločnosti iných detí a matiek v rámci prevádzkovania centra DROBEC.

MC Drobec umožňuje nastávajúcim matkám prístup k novým informáciám týkajúcim sa tehotenstva a materstva prostredníctvom prednášok odborníkov (gynekológ – pôrodník, pediater, detská sestra atď. ) a vzájomnou výmenou skúseností s inými matkami v oblasti správnej životosprávy, pôrodu, dojčenia, starostlivosti o bábätko a jeho výchovy.

MC Drobec vytvára podmienky pre psychoprofylaktickú prípravu na pôrod za pomoci odborníkov (dýchacie cvičenia, relaxačné techniky, cvičenia na fit-loptách). MC Drobec pripravuje rytmické cvičenia pre matky s bábätkami, rôzne hry pre dojčatá a tvorivé dielne pre staršie deti.

V prípade záujmu, MC Drobec matkám pomáha s orientovaním sa na trhu práce zostavením životopisu a žiadosti o zamestnanie po ukončení rodičovskej dovolenky (prípadne ich prekladom do cudzieho jazyka).

Organizuje besedy a posedenia s odborníkmi z rôznych sfér verejného života. Organizuje spoločné akcie pre rodiny v priebehu celého roka (výlety, karneval, MDD, Mikuláš, príprava na Vianoce, príprava na Veľkú noc a podobne).

MC Drobec pripravuje a realizuje projekty, publikačnú činnosť a akcie podľa podnetov svojich členov. Organizuje spoločenské, kultúrne a športové podujatia pre rôzne cieľové skupiny.

Príďte a staňte sa aj vy členmi materského centra a spolu vytvorme pre naše detičky a mamičky niečo zaujímavé.

MC Drobec Michalovce – občianske združenie
Kontakt:  mcdrobec@centrum.sk , tel.: 0903 884 364

 
 
{loadposition advert3}  
 
Súvisiace články:

Diskusia k článku