Tréneri po zápase 1.BK-Trnava 74:77

 

Prinášame Vám komentáre oboch trénerov po zápase Michalovce –  Trnava 74:77

 

 

Tréner MBK Trnava – WEISS

Tréner MBK Trnava - WEISS - druhý z pravaKrátke zhodnotenie zápasu?
Vedeli sme, že nás v Michalovciach nič ľahké nečaká. Už u nás doma zahrali Michalovce veľmi sympatický basketbal. Aj keď sme nakoniec vyhrali doma asi o 20 bodov, aj tak sme sem šli s tým, že odohráme veľmi náročný zápas. K tomu všetkému nám ešte chýbali dvaja hráči zo základnej päťky. Vzhľadom na výsledok a aj priebeh hry nás veľmi teší, že sme dnes boli úspešní.

Víťazstvom ste si udržali teoretickú šancu na postup.
Museli by sme vyhrať vo Svite a Žilina by musela dvakrát prehrať. Ja si však myslím, že postup Žiliny je už jasný a Žilinčania si ten postup aj zaslúžia.

Skúste v krátkosti zhodnotiť uplynulú sezónu.
Chýba nám ešte jeden zápas, ale nech to už zajtra dopadne akokoľvek budeme spokojní s výkon. Aj keby sme zajtra prehrali, myslím si, že to treba považovať za úspešnú sezónu. Zatiaľ máme dve prehry z celej sezóny. V základnej časti sme neprehrali. Aj napriek tomu, že to nieje postup, ktorý ani nebol našim cieľom, bola to asi najúspešnejšia sezóna Trnavského basketbalu.

Tréner domácich – I. Rakovský

Tréner 1.BK Michalovce - I. Rakovský - rozdáva inštrukcieKrátke zhodnotenie zápasu?
Tento zápas bol veľmi dramatický. Mali sme ho lepšie rozohraný. Dva – tri krát sme viedli o 10 bodov. Stačilo ten náskok udržať, ale nebolo to také jednoduché. Najväčší ťahúň nášho družstva Roman Rakovský na konci urobil niekoľko nevynútených chýb. Aj keď sa počas celého zápasu snažil, bojoval a bránil, ale v tých rozhodujúcich momentoch nepodržal a on zvyčajne vždy podrží. Rozhodujúce bolo aj to, že Andrej Tebeľák bol pracovne zaneprázdnený. Marinko Svitlica hral s veľkým sebazaprením  so zranením chrbta. Martin Rakovský, ktorý to čistí pod košom, má natiahnuté triesla a dnes nastúpil len na dve minúty.   Tým pádom sme mali len jedného vysokého hráča Lukáša Šimka, ktorý hral dnes výborne. Dá sa povedať, že hral úplne rovnocennú partiu s tým ich vysokým hráčom. Rozhodlo to, že bol len sám a tým pádom sa vyfauloval.

Na koniec sezóny sa vám podaril divácky mimoriadne atraktívny zápas.
Veľmi ma milo prekvapilo, že toľko divákov dalo prednosť nášmu zápasu pred hokejovým zápasom Slovensko – Česko. Aj týmto spôsobom by som sa chcel naším divákom poďakovať a povedať, že si to veľmi vážime a pokúsime sa na budúci rok ich nesklamať. Na budúci rok, už by sme rozhodne chceli ísť do prvej trojky.

Skúste v krátkosti zhodnotiť uplynulú sezónu.
Pre nás bola táto sezóna úspešná. My sme si dali cieľ skončiť do štvrtého miesta. Po minuloročnom vypadnutí z prvej osmičky to bolo možno trochu trúfalé, ale verili sme si. To mužstvo má svoju silu. Ukázalo to v niektorých zápasoch doma, ale aj vonku. Celú sezónu hodnotím ako priemernú, nebola nadpriemerná. Podľa môjho názoru sme dosiahli maximum. Hore cez Svit a Trnavu sme už ísť nemohli a Žilina bola jednoznačne najlepšia. Povedal by som, že naše umiestnenie zodpovedá nášmu postaveniu v lige. Ako som už povedal v budúcej sezóne by sme chceli ísť o to jedno miestečko vyššie.

Pripravil: L. Boka

 

Diskusia k článku