1.BK zhodnotenie sezóny 08/09

 

1.BK Michalovce – Zhodnotenie sezóny  2008/2009

1.BK zhodnotenie sezóny 08/09Pred uplynulou sezónou bol pre michalovských basketbalistov vytýčený cieľ umiestnenie do 4 miesta, čo bolo dosť trúfalé potom, keď v sezóne 2007/2008 orli bojovali len o záchranu. I keď počas celého ročníka neprebiehalo všetko ideálne, nakoniec hráči 1.BK dokázali tento náročný cieľ splniť a tým potvrdili, že právom patria do prvej osmičky 1.ligy.

Snahou basketbalu v Michalovciach je okrem rozvíjania mládežníckej základne, najmä stabilizovať mužský káder, aby sa mohol zlepšiť tréningový proces, ktorý by viedol k zlepšeniu tak výkonu, ako i výsledkov v 1. lige.

K stabilnému jadru družstva patrili Biganič, bratia Rakovskí, Mižák, Svitlica a Šimko. K nim sa pridávali Holda s Tebeľákom, ktorých výkony kolísali podľa intenzity trénovania a z Košíc pribudli Kubovčík s Draganovským, momentálne sú vo fáze zabudovávania do koncepcie družstva. Z pracovných dôvodov prerušil tréningový proces Kozlovský a pre študijné povinnosti Kostovčík. S oboma však rátame do ďalších sezón. Do kádra sa po roku vracia Maškulik /hosťovanie v Humennom / a Plachý.

Dá sa povedať, že ani jeden hráč neodohral celú sezónu v optimálnej forme prevažne pre zranenia, takže cieľom celého realizačného tímu bude zlepšiť podmienky pre regeneráciu a rehabilitáciu. Tu niekde je i rezerva vo výkone družstva. Pokiaľ budú hráčov obchádzať zranenia a tým sa zlepší kvalita tréningového procesu, túto sezónu by sa mohli michalovskí orli dostať najmenej do 3 miesta v 1.lige.

V celej súťaži zvíťazili Michalovce až v piatich zápasoch na pôde súpera a to v Košiciach, Prešove, Krompachoch, na Petržalke a na Karlovke Bratislava, čo je  slušné, no naopak v domácom prostredí zaváhali orli so Sp.N.Vsou, Svitom, Trnavou a už extraligovou Žilinou. I keď všetky domáce prehry boli pomerne tesné a zápasy dramatické, nič nemení na veci, že to domáci nezvládli.Určite si priaznivci michalovského basketbalu povzdychli, kde sú tie časy, keď domáci ťahali niekoľko ročnú šnúru víťazných zápasov v domácom prostredí v rade a porazili také družstvá ako už teraz extraligovú Prievidzu či Sp.N.Ves.

Prípravu na nový ročník začal 1.BK už 14 mája, kde sa zameral hlavne na obranné činnosti.V júli dostali hráči voľno a príprava bude pokračovať až v auguste v domácom prostredí i na Šírave. Bude spestrená domácimi i zahraničnými prípravnými zápasmi, aby do súťaže mohlo ísť družstvo pripravené čo najlepšie.

Realizačný tím sa nezmenil, trénerom ostáva I.Rakovský a asistentom M.Svitlica. Hráči : pivoti Šimko, Tebeľák, Plachý, vysoké krídla Svitlica, M.Rakovský a Maškulik, nízke krídla Mižák, Draganovský, Holda, Kostovčík, Kozlovský, rozohrávači Biganič,R.Rakovský a Kubovčík.

                            zdroj: Imrich RAKOVSKÝ, www.1bkmi.sk
 
Letný michalovský streetball
{loadposition advert3}
 
Súvisiace články:

Diskusia k článku