Punk sa spojil na jeden večer s umením

 

Mladý hudobník zorganizoval punkový koncert na podporu neziskovej galérie Subterén

Michalovce. Poslednú augustovú sobotu sa odohral Benefičný koncert pre Michalovský kultúrno-umelecký priestor Subterén . Umenie mladých umelcov, ktoré Subterén zobrazuje podporili na punkovom koncerte U Flinstona fanúšikovia nielen punku, ale aj galérie.

Benefičný koncertPri vstupe sa okrem vstupeniek ponúkali aj zdarma domáce koláčiky. Ľudí prekvapila táto chutná pozornosť. O netradičnú lahôdku sa postaral mladý, ale zato skúsený organizátor koncertu Martin Tomko. Ten má už za sebou veľa hudobných akcií, ktoré zorganizoval. Okrem toho si tento večer zahral aj so svojou kapelou No Future, ktorí hrali ako poslední v neskorých hodinách. Nie nadarmo sa vraví, najlepšie na koniec. Pred nimi vystúpili KŠC, Žumpa, KSS a Ignorácia.  KSS boli ochudobnený o speváka, ktorý sa nezúčastnil vystúpenia pre vážne zdravotné ťažkosti. Ani to im však nezabránilo, aby odohrali zopár pesničiek pre dobrú vec. Situáciu prišli skontrolovať aj mestskí policajti. Keďže koncert prebiehal bez problémov po pár sekundách odišli.

Z aktuálnej výstavy v galérii SUBTERENPekná myšlienka sprevádzala punkový koncert celý večer. ,,Výťažok z koncertu šiel na podporu súčasného umenia, konkrétne do Subterénu, aby nezanikli dnešní umelci, ktorí majú nadanie, plnú hlavu nápadov a fantázie,“ prezradil nám Martin Tomko. Aj on si ako hudobník uvedomuje, že v dnešnej dobe je dosť ťažké presadiť sa. Podľa neho galéria Subterén pomáha mladým umelcom. Autor tejto myšlienky spojil na jeden večer punk a umenie. Svojím nápadom pomohol nielen Martin, ale i všetky kapely, ktoré sa rozhodli pomôcť, rovnako ako všetci, ktorí prišli na koncert, aby finančne podporili neziskovú galériu.

 

autor: Veronika Cholewová
foto: L.B.

 

 

 

{loadposition advert3}

 

Súvisiace články:

Absolventi verzus úrady v Michalovciach
Rockpunkový koncert v Michalovciach

 

Diskusia k článku