Výstava LD+JT=MI

ldjt_1

 

ldjt_8Výstava LD+JT=MI

autori Lucia Dovičakova a Jozef Tušan
galéria SUBTERÉN
piatok 28.8.2009 o 17.30 hod.

 

 

Súčasné umenie na Zemplíne pokračuje…

Po letnej pauze kultúrnych podujatí, prichádzame s novou výstavou a následne aj koncertom.

Začína sa novy kultúrny rok „súčasné umenie na Zemplíne“ 28.8. sa vernisážou otvorí výstava z názvom LD+JT=MI o 17.30 hod v SUBTERENe Čo v skratke znamenajú iniciálky mien a mesta. Autori Lucia Dovičakova a Jozef Tušan v Michalovciach. Mladí multimediálni umelci úspešné pôsobiaci na slovenskej umeleckej scéne sa predstavia v SUBTERENe maľbami, kresbami, videoartom a vizuálnymi koncepciami. Lucia zavesí na steny SUBTERENu figurálne obrazy z reálneho života. Metalisti, tety vchádzajúce do elektricky, tety v zásterách a ďalšie. Všetko maľby, akryl na platne. Jozef sa predstaví s kresbami a krátkymi videami a vidžejingami (VJ) + festivalové džingle. Obidvaja vyštudovali Fakultu umení v Košiciach v roku 2006, pôsobia v Košiciach a do Michaloviec prídu na modrej Fabií.
{yoogallery src=[/images/obr/kultura//subteren/ldjt] thumb=[polaroid] width=[130] height=[100] title=[Výstava LD+JT=MI]}

 

 

BENEFIČNÝ KONCERT

FLINSTONE – pri zimnom štadióne
sobota 29.8.2009 o 18.30 hod.

 

Ďalší deň 29.8 (sobota) bude patriť koncertu  punk rockových kapiel, kde vystúpia Michalovské kapely KSS, No Future , Žumpa… Koncert sa začne o 18.30 hod v barovom priestore Flinston –(pri zimnom štadióne.) Tento koncert je benefičným koncertom. peniaze vyzbierané počas koncertu idú na rozvoj súčasnej kultúry a umenia a na náklady prevádzky SUBTERENu . Dnešná doba je ťažká, ale ku každej kultúre patrí umenie. Keby nebolo umenia chtivých ľudí, tak by možno nebol ani tento benefičný koncert.

Všetkých srdečne pozýva v mene galérie SUBTERÉN – Peter Králik

 

 

{loadposition advert3}

Diskusia k článku