Oficiálny klub fanúšikov Villarreal C.F.

 

 

zástava s podpismy hráčov  C.F Villareal lopta s podpismy hráčov  C.F Villareal a symbol klubu - žltá ponorka fotenie s domácimi hráčmi

Začiatkom septembra Michalovce opäť prehĺbili dobré vzťahy s našim španielskym družobným mestom – Villareal. Po niekoľkých rokoch organizácií rôznych kultúrnych podujatí  na úrovní miest sa podarilo rozšíriť tieto vzťahy aj o podporu známeho futbalového klubu C.F. Villareal.  Novozaložený oficiálny klub fanúšikov C.F. Villarreal s názvom El Madrigal bude mať celoslovenskú pôsobnosť. Prezentácia bola oživená vystúpením folklórneho súboru Zemplín, na ktoré boli zvedaví aj hráči Villareal – Ibagaza, Pirés, Venta, Cani a Bruno. O tom, že si návštevu a iniciatívu Michalovčanov v Španielsku cenia , vypovedal aj veľký záujem miestnych médií.

 

 

hráči Villareal - Ibagaza, Pirés, Venta, Cani a Bruno v strede fotografie Fotenie na štadióne Vystúpenie pred budovou

 

Ciele slovenského fanklubu  C.F. Villarreal s názvom El Madrigal:

1. Zjednotenie fanúšikov C.F. Villarreal na celom území  Slovenskej republiky
2. Podpora a propagácia futbalového klubu C.F. Villarreal na Slovensku a v okolitých štátoch
3. Sprostredkovanie predaja dresov, šálov a suvenírov C.F. Villarreal pre fanúšikov na Slovensku
4. Pravidelné organizovanie spoločenských, kultúrnych a športových podujatí pre fanúšikov
5. Nadviazanie a budovanie vzťahov s fanúšikmi „Celtic-Submari“
6. Zorganizovanie zájazdu na stretnutie futbalového klubu C.F. Villarreal  (r.2010)
7. Zorganizovanie stáže mládežníckych trénerov a najlepších mládežníckych hráčov
8. Vybudovanie partnerskej spolupráce na úrovni mládežníckych klubov družobných miest Vila-real a Michaloviec

 

Prezident fanklubu Dušan Plichta (vľavo) preberá medailu a pamätnú plaketu Na mape konečne pribudne aj fanklub na Slovensku V miestnych médiách bol o Michalovčanov veľký záujem

“Žltá ponorka – expanzia bez hraníc…“

Písal sa máj 1998, keď sa postupom do Primera Division začala nová éra klubu C.F. Villarreal z malebného mestečna na nížine La Plana, 60 km severovýchodne od Valencie. To prebudilo aj nemalý záujem rodiny Plichtovcov, ktorá bola pri začiatkoch budovania silných družobných vzťahov miest Villarreal a Michalovce.  Ing. Dušan Plichta spolu s Jacintom Herediom Robresom položili a neustále rozvíjajú družobné vzťahy miest prostredníctvom výmeny vedomostí, skúseností, kultúrnych zážitkov a nekonečnej pohostinnosti na jednej či druhej strane. Vďaka ich zásluhe mali ľudia z Michaloviec možnosť byť naživo pri barážovom stretnutí o postup do Primera Division, čo zanechalo silnú ryhu v srdciach a podnietilo podporu “El submarino amarillo” (Žltej ponorky), ako sa C. F. Villarreal familiárne nazýva. Ich pokračovateľmi sa stali vybraní členovia folklórnych súborov Zemplín a L’anguila. Ďalšími návštevami a spoznávaním týchto skvelých ľudí a fanúšikov Villarreal sa prehĺbili družobné vzťahy a zároveň narástol aj záujem o samotný klub, ktorý rok čo rok dosahuje lepšie výsledky.

Hlavnými osobnosťami šírenia mena klubu na Slovensku sú José Manuel Travér, Victoriano Goteriz, Hector Delgado, Salva Claramonte, Txiky Mesquita zo španielskej strany, zatiaľ čo zo Slovenskej strany sú to po celej rodine Plichtovcov, hlavne bratia Melníkovci, Jaroslav Krišo či Miroslav Dufinec. Títo ľudia boli pri mnohých zápasoch Villarreal po celej Európe i keď bolo často nákladné a náročné vycestovať zo Slovenska. Za najúspešnejšie výjazdy sa rátajú účasti pri úspechoch v Barcelone na Nou Campe (viď. Foto Capdevilla),  v Celtic parku v Škótsku a samozrejme v našom domovskom stánku El Madrigal.

Všetky tieto aktivity a úspechy viedli k rozhodnutiu založiť oficiálny klub fanúšikov Villarreal C.F. s názvom El Madrigal, ktorého prezidentom je Ing. Dušan Plichta. Ten má permanentnú diplomatickú podporu Manuela Vilanovu, bývalého primátora mesta Vila-real. Spoločná schôdzka s prezidentom Villarreal C.F. Fernandom Roigom v máji 2006 len  urýchlila rozhodnutie koordinovať  aktivity slovenských fanúšikov.

zdroj: El Madrigal – slovenský fanklub  C.F. Villarreal

{loadposition advert3}

Diskusia k článku