Peter Biganič

bigiintro

Milí čítatelia. Opäť Vám prinášame aktuálne informácie o úspešných športovcoch nášho regiónu. Tento krát  prišiel na rad ďalší obľúbený šport, basketbal. Radi by sme Vám poskytli pár informácií o 31-ročnom michalovskom basketbalistovi  Petrovi Biganičovi, ktorý v basketbalovom družstve hral na pozícii rozohrávača. Hoci jeho výška 174 cm nepatrí k tým najvyšším, jeho výkonom na palubovke, to však rozhodne neubralo nič na kráse.

V roku 2005 sa stal najlepším hráčom basketbalového turnaja o pohár prezidenta U.S. Steel Košice, v roku 2008 bol vyhlásený za najlepšieho športovca mesta Michalovce, v sezóne 2008/2009 bol na pozícii kapitána basketbalového mužstva, kedy obsadili  4. miesto v 1. lige, čím sa dosiahol najlepší výsledok v histórii klubu. Posledné 2 roky sa venuje streetballu popri basketbalu . Pôsobil v družstve, ktoré získalo 1. miesto v letnom michalovskom streetballovom turnaji.

Vyštudoval vysokú školu na Fakulte elektrotechniky a informatiky. V bežnom civilnom živote pracuje ako obchodný reprezentant pre firmu, ktorá sa zaoberá elektroinštaláciami.
V súčasnosti  pôsobí ako manažér  1.BK Michalovce. Jeho cieľom je raz vidieť michalovský basketbal v extraligovej súťaži s michalovskými odchovancami. Ako nezávislí pozorovatelia michalovského športu, jednoznačne môžeme prehlásiť, že patrí k najlepším športovým manažérom v meste. Vždy ochotný, komunikatívny a hlavne zapálený pre basketbal.
Sme radi, že stále máme v našom meste ľudí, ktorí nezištne podporujú šport a vychovávajú ďalšiu generáciu úspešných športovcov.

Prinášame vám rozhovor s Ing. Petrom Biganičom, stálicou Michalovského basketbalu.

{youtube}cl9ZkocqUlY{/youtube}

 

{yoogallery src=[/images/obr/sport/basketbal/biganic] thumb=[polaroid] width=[130] height=[100] title=[Biganic]}

Diskusia k článku