Peter Hanzlík autor mena hokejového maskota Goooly

Asi každý už pozná meno nášho hokejového maskota Goooly-ho, ktorý bude spolu s nami fandiť Slovenským hokejistom na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta. Už menej ľudí pozná človeka, ktorý prispel k jeho pomenovaniu.

Peter Hanzlík je rodený Michalovčan. V súčasnosti sa venuje podnikaniu a práci v marketingu (www.artgrafik.sk). Svoju hlavnú činnosť, podľa jeho vlastných slov, smeruje na profesionálnu fotografiu, ktorá je zároveň aj jeho hobby (www.artpotret.sk).

Niečo málo o Gooolym

Je to až neuveriteľné… Stačilo pár minút a nápad na meno bol zaradený medzi tisíce návrhov. Vtedy ani sám autor netušil, že jeden z jeho návrhov uspeje. Čo nasledovalo, asi už každý pozná z médií. Hokejový maskot dostal svoje meno a my veríme, že prinesie veľa gooolov v súperových brankách.

Podnikanie v marketingu

Peter Hanzlík hodnotí podnikanie v našom regióne ako veľkú biedu.Hlavný problém vidí v nedostatku ocenenia kreativity. Predsa len ťažko vyčísliť duševnú hodnotu tvorby. Väčšina z nás je zvyknutá platiť len za hmotné veci. Projekty vyžadujú časovú náročnosť a tak pri častých zmenách zadaní sa môže projekt cenovo navýšiť. Pokiaľ teda podnikatelia neakceptujú navýšenie a projekt sa dokončí za pôvodnú cenu, klesá tak automaticky priemerný hodinový zárobok. Kto by sa potom s chuťou púšťal do ďalšej práce?

Štatistky návštevnosti stránok a pagerank

V našom rozhovore sme sa zamerali aj na konkrétne technické otázky. Poodhalili sme možnosti fingovania reálnej návštevnosti stránok, ale takisto aj možnosť jeho reálneho odhalenia. Asi nikoho neprekvapí, že na internete v záplave informácií sa nachádza veľa dezinformácií. Obľubenov formou zavádzania je falošná štatistika návštevnosti. Každý seriózny webový server necháva sledovať štatistiku cez externé webové servery a tak zaistí objektívne hodnotenie. Podmienkou je umiestnenie funkčného linku pre daný monitoring. Aj michal1.sk je externe monitorovaný. Konkrétne na stránke TOPlist.sk( funkčný link nájdete v ľavo dole). PageRank (Hodnota popularity) je obchodnou značkou spoločnosti Google. Vzáklade znamená, že čím je väčší PageRank stránky, tým väčšiu dôležitosť stránke prideľuje Google. Získavanie vyššej hodnoty je podmienené viacerými faktormi ako návštevnosť stránky, počet odkazov na stránku atď. Algoritmus ich obsahuje vyše 200. Overenie hodnoty PageRanku môžete uskutočniť na mnohých stránkach ako napríklad www.prchecker.info .

Michal1.sk sa v súčasnosti teší hodnote 3.

Petrovi nechýbajú okrem kreativity aj znalosti virtuálneho sveta a my sme radi, že sa s nami podelil o svoje know-how.

 

{youtube}qTD2nuBGhvE{/youtube}

 

boka

Diskusia k článku