Basketbalistky prvý finálový zápas zvládli

introlonba

Vo výbornom zápase zvíťazili  michalovské basketbalistky nad Týdamom Košice o celkom solídnych 15 bodov . Samozrejme, že ani jedno družstvo úplne nehralo bez chýb, ale o to viac  bolo na jednej i druhej strane bojovnosti v celom zápase, kedy si dievčatá nedarovali ani kúsok  mie sta na palubovke . Obidve družstvá išli naplno čoho výsledkom boli štyri, naozaj nezavinené zranenia, kde v košickom družstve nedohrala Konečná pre narazené koleno a pre výron  v domácom Paťa Vargová . Veľkým kladom zápasu bolo, že sa hralo veľmi férovo a korektne na obidvoch stranách .

Domáce začali zápas so základnou zostavou Nagyová, Priščáková, Jurášková, P.Vargová
a Maľúková , pritom na lavičke zostala sedieť rovnako kvalitná skupina dievčat – Oláhová, Lipková, Fiedlerová, V. Vargová a Bačišinová i dve kadetky Regendová s Jančárovou.
Tri štvrtiny zápasu boli veľmi vyrovnané a pre vývoj zápasu bolo rozhodujúce, že domáci tréner mohol častejšie rotovať hráčky na jednotlivých postoch, pričom v každom prípade išlo prinajmenšom o rovnako kvalitnú hráčku . Naplno to ukázala  druhá štvrtina kedy domáce družstvo začalo v zostave Nagyová, Lipková, Priščáková, P. Vargová  a Maľúková otáčať vývoj zápasu . Dievčatá výborné bránili a zlepšovala sa im aj dovtedy nie veľmi dobrá streľba. Keď postupne prišli na ihrisko Fiedlerová, Bačišinová , Jurášková, Oláhová a V.Vargová, výkon domáceho dužstva ešte gradoval a výsledkom bol 12 bodový rozdiel v polčase v náš prospech .
Hostky neustále bojovali a snažili sa dosiahnúť čo najlepší výsledok, domáce dievčatá ale dokázali vždy kontrovať a vydržali v nasadenom tempe až dokonca .

Michalovce  – Týdam  UPJŠ Košice  73:58

Štvrtiny: ( 16:17, 20:7, 17:17, 20:17)

Strelci :
Michalovce:  Jurášková 18, Bačišinová 15, Nagyová 13, Maľuková 10
Košice:  Ileninová a Ščerbanovská po 12, Konečná a Blanárová po 8

zdroj: 1BK Michalovce

Diskusia k článku