Nikola Tesla čarodejník

tesla

Zo všetkých legiend o Nikolovi Teslovi, patrí k  najzaujímavejšim správa o  jeho čarodejnom elektrickom aute, ktoré  jazdilo pomocou  malej čiernej krabice, ktorá získavala voľnú energiu  z okolitej prírody. Auto nevyžadovalo benzín. Nakoniec, bolo by pekné, keby sme dnes pri permanentnom  zdražovaní  benzínu mohli zopakovať Teslov úspech. Ale je to možné?

V lete roku 1931, Nikola Tesla spolu so svojim  synovcom  Petrom Savom, inštalovali cez  okno na prednom sedadle zbrusu nového cestovného vozidla  firmy  Pierce-Arrow  „konvertorový  box“, ktorý  bol 24  cm dlhý, 12 cm široký a 6 cm vysoký, z ktorého vyčnievala 1,8m dlhá anténa. Ďalšie elektrické súčasti „konvertorového boxu“  boli  dva drôtové prívody z „dvoch kovových  prútov“, ktoré vytvárali  elektrické pole  so spolupracujúcim materiálom, ktorý Tesla nazval „švédsky kameň“. „Konvertorový box“ bol zapojený na novo inštalovaný 40 cm dlhý elektroakumulátorový motor, s priemerom 30 palcov, ktorým Tesla nahradil benzínový motor.

Teslove  elektrické vozidlo jazdilo celý týždeň, často rýchlosťou až 90 kilometrov za hodinu. Motor vyvinul 1800 otáčok za minútu a vyžadoval chladiaci ventilátor. „Konvertorový box“ ako povedal Tesla, by priniesol dosť elektrickej energie a svetla aj do ich domova. Auto skončilo napokon na farme 20 kilometrov od  Buffala, neďaleko Niagra Falls, protože Nikola nenašiel sponzora na jeho výrobu..

Jedna z legiend o tomto aute je, že  Nikola Tesla pozval potencionálného sponzora  J. P. Morgana  na jazdu zázračným autom. J. P. Morgan si všimol, že auto nevydáva žiadny zvuk  motora. Keď si uvedomil, že vozidlo nepotrebuje palivo, lebo bolo stále napájané nejakou skrytou energiou, nemohol sa zbaviť myšlienky, že by to znamenalo  stop nutnosti  benzínu pri spustení výroby vozidla. Preto sa údajne stalo, keď  N. Teslovi skončil smrťou jeho život v nóbl priestoroch v hotela  New Yorker, J. P. Morgan  vyramoval všetky dokumenty N. Teslu, a neskôr sa už nenašlo nič, čo pochádzalo zo zázračného auta alebo jeho koncepcie. Týmto činom J. P. Morgan napodobnil svojho otca J. P. Morgana,  ktorý dal zámerne potopiť Titanic, aby sa zbavil šesťsto významných finančníkov, kotrí sa postavili proti prevziatiu Federálneho Rezervného Systému bankovníctva Spojených štátov.

pozri článok http://www.michal1.sk/na-citanie/peter-balog/74-peter-balog/2434-titanic-najvaei-poistny-podvod-
A to je aj odpoveď na otázku,  prečo doteraz nejazdíme na autách  poháňaných voľnou energiou, ale ničíme zem výbušnými motormi spaľujúcimi naftu a benzín.

S pozdravom „História sa stále mení, istá je len budúcnosť!“

Peter Balog

Diskusia k článku