Oplati sa šetriť na streche?

strechaintro

Každý z nás má rád svoj domov a tí, ktorí majú svoj vlastný dom, si uvedomujú ešte viac, že mať kvalitné bývanie, je prioritné. Cítiť sa bezpečne vo vlastnom dome je pre každého majiteľa domu najdôležitejšie. Strecha je najnáročnejšia konštrukcia pozemného  staviteľstva. Ľudia menia svoje povaly na obytné priestory, projektanti navrhujú, riešia bývanie v podkroví.

strechaa

V tomto kroku dochádza k najčastejším chybám pri realizácii nových alebo oprave starých striech. „Čoraz častejšie sa stretávam s rekonštrukciou novej strechy. Investora ide roztrhnúť, keď sa nevyhne demontáži celej strešnej konštrukcie. Preto dávam dôraz na detaily a investorovi sa snažím vysvetliť dôležitosť poistných hydroizolácií ﴾fólií﴿, tzv. parozábran a správnej montáži strešného plášťa ako celku.“

cech strecharov

Nesprávnym výberom firmy, ktorá vám bude rekonštruovať vašu strechu, sa vám môže celá strecha výrazne predražiť. Preto si treba vybrať firmu, ktorá je certifikovaná a neustále sa vzdeláva. V zimnom období je množstvo školení, cechových dní. Oslovil som zopár  firiem, aby prišli, ich reakcia bola zväčša takáto: „ Ale nie, veď robím strechy celý život.“ Som členom Cechu strechárov  Slovenska a ten  je pre mňa garantom dobre vykonanej práce. Cech usmerňuje, vydáva pravidlá, preto vám odporúčam osloviť  renomovanú firmu, ktorá je členom Cechu strechárov.

Peter Rjabinčák

R&R STRECHY zakryje Váš dom

http://www.michalovskenoviny.sk/component/zoo/item/klampiarske-prace-michalovce

Diskusia k článku