Malorka je dovolenkový „raj pod slnkom“

malorka

Prírodná krása, priaznivé podnebie i kultúrne bohatstvo sú neodmysliteľne späté s najväčším z Baleárskych ostrovov. Malorka je dovolenkový „raj pod slnkom“. Mnohí dovolenkári milujú Malorku kvôli bohatým športovým, zábavným a poznávacím možnostiam: vodné parky, delfi nárium, zábavné centrá, bohatá ponuka barov, diskoték a nočných klubov, rozmanitá ponuka vodných športov, podmienky pre cestnú a horskú cyklistiku, tenis, golf (13 golfových ihrísk), jazdu na koni a i. Okrem rozľahlých, pozvoľna sa zvažujúcich pieskových pláží, posiatych palmovými hájmi či strmých pobrežných úsekov, padajúcich z úžasných výšok, ponúka pobrežie Malorky i nespočetné množstvo malých zátok, oddelených od seba skaliskami alebo kamenistými útesmi, vybiehajúcich do mora. Neváhajte spoznať tento ostrov a jeho tajomné zákutia.


Cala Millor/Sa Coma
Obľúbené turistické stredisko na východnom pobreží Malorky, v blízkosti mestečka Porto Christo, cca 60 km od hlavného mesta Palma de Mallorca. Okrem cca 3 km dlhej krásnej pláže s jemným pieskom, ponúka aj rušný nočný život v tunajších baroch a nočných podnikoch. Stredisko je vybavené rôznymi športovými možnosťami: tenisové kurty, kurty na squash, minigolf, plachtenie a potápanie. Spojenie s najbližšími strediskami S´illot a Sa Coma je zabezpečené turistickým vláčikom a linkovými autobusmi. Za návštevu stojí len pár kilometrov vzdialená dedinka Son Servera.
Transfer z letiska: cca 1 hod. 20 min.
Alcudia, Puerto de Alcudia, Playa de Muro
Patria k najobľúbenejším letoviskám v severnej časti ostrova na okraji pláže. Pláž je typická bielym nádherným pieskom, dlhá asi 8 km, zvažujúca sa postupne do mora, lemovaná palmami a píniami. Okrem slnenia a kúpania môžete využiť športové aktivity vo forme vodných športov, minigolfu, tenisu, jazdy na koni, squash. Na svoje si prídu aj priaznivci nočného života, Alcudia sa honosí množstvom kaviarní, reštaurácií, obchodov a barov. V historickom centre mestečka Alcudia nájdete romantické uličky a malebný prístav s kaviarňami, ktoré lákajú k večernému posedeniu či prechádzke. Atrakciou letoviska Alcudia je vodný park Hydropark. Na Alcudiu voľne nadväzuje letovisko Playa de Muro, ktoré podľa miestnych obyvateľov patrí medzi najkrajšie.
Transfer z letiska: cca 1 hod. 15 min.
Can Picafort
Príjemné a obľúbené letovisko, ktoré vyrástlo z pôvodného starého mesta, sa nachádza na severovýchode ostrova, uprostred zálivu Bahia de Alcudia. Ponúka rozľahlú pláž s bielym pieskom a pozvoľným vstupom do mora. Popri dlhej pláži sa tiahne pobrežná promenáda s reštauráciami, barmi a kaviarňami. V centrálnej časti na pešej zóne je množstvo obchodíkov, butikov, diskoték a nočných podnikov. Odporúčame navštíviť staré rímske mesto Alcudia alebo prírodnú rezerváciu S´Albufera. Spojenie do hlavného mesta Palma de Mallorca, mesta Alcudia a vodného parku Hydropark zabezpečujú linkové autobusy.
Transfer z letiska: cca 1 hod. 40 min.
Magalluf
Oblasť cca 20 km juhozápadne od hlavného mesta je vyhľadávaná najmä mladými turistami. Dôvodom sú krásne pláže z jemného piesku, ale hlavne rušný nočný život. Celé pobrežie lemuje veľmi pekná promenáda. Nájdete tu množstvo barov a zábavných podnikov, ako aj jednu z najväčších a najvyhľadávanejších diskoték v Európe – BCM. Navštíviť môžete tiež miestny Aquapark, Casino Paladium a zábavný park v duchu pirátskych výprav. Neďaleko leží komplex Marineland s obľúbeným predstavením delfínov, papagájov a tuleňov.
Transfer z letiska: cca 30 min.

Diskusia k článku