Podvihorlatský maratón, Michalovský polmaratón, In-Line maratón a Hobby In-Line

untitled-2

untitled-6

Mesto Michalovce, Atletický klub Michalovce, Cyklosport Michalovce, Mestské kultúrne stredisko a Dom Matice slovenskej v Michalovciach sú dňa 1. mája 2012 organizátormi už XXVIII. ročníka podvihorlatského maratónu, XII. ročníka michalovského polmaratónu a VII. ročníka In-Line maratónu na korčuliach.

untitled-5

Ako spoluorganizátori týchto pretekov sú Olympijský klub Michalovce, Technické a záhradnícke služby mesta Michalovce, Gymnázium Pavla Horova v Michalovciach a Obecné úrady Zalužice, Lúčky, Závadka, Hnojné, Kusín, Klokočov, Kaluža, Vinné a Základná škola v Jovse.

untitled-1

Štart In-Line maratónu a Hobby In-Line je v uvedený deň o 10.30 hod. pred Mestským úradom v Michalovciach, kde je zároveň i jeho cieľ.  Štart Podvihorlatského maratónu a Michalovského polmaratónu je hneď po korčuliaroch o 11. 00 hod. Trať maratónu je tradičná, so štartom pred Mestským úradom v Michalovciach. Po odbehnutí dvoch okruhov na námestí mestského okruhu v dĺžke 4100 m sa bežci vydajú na náročnú maratónsku trať okolo Zemplínskej šíravy cez obce Zalužice, Lúčky, Závadku, Hnojné, Jovsu, Kusín, Klokočov, Kalužu, stredisko Hôrka, prímestskú oblasť späť pred mestský úrad, kde prvých korčuliarov organizátori očakávajú o 11.40 hod. a prvých maratóncov o 13.40 hod.

untitled-3

Polmaratónci štartujú spolu s maratóncami  a po absolvovaní mestského okruhu odbočia na konci námestia vľavo na most cez rieku Laborec smerom na Zemplínsku šíravu do obce Vinné. Tam je obrátka a návrat po tej istej trase pred Mestský úrad v Michalovciach, kde prvých pretekárov organizátori očakávajú o 12.15 hod.

untitled-9

Organizátori očakávajú na uvedených pretekoch účasť okolo 250 pretekárov. Predovšetkým zo strany In-Line korčuliarov sa očakáva špička zo Slovenska, Česka, ale i Poľska. Meranie časov a spracovanie výsledkov vo všetkých troch pretekoch zabezpečuje firma Videocom Štancel Sport Timing.

untitled-12

Právo štartu majú muži a ženy starší ako 18 rokov, s platnou lekárskou prehliadkou nie staršou ako 1 rok. In-Line korčuliari musia byť vybavení prilbou, chráničmi kolien, lakťov a rukavičkami. Všetci účastníci štartujú na vlastnú zodpovednosť, sú povinní dodržiavať pravidlá cestnej premávky a zabezpečiť si individuálne zdravotné poistenie.

Diskusia k článku