Michalovce: Vianočný koncert bratov Nedvědovcov

nedvedovci

 

Vianočný koncert bratov Nedvědovcov sa uskutoční 9. decembra o 19.00 hod. v Mestskom kultúrnom stredisku v Michalovciach.

 

Dátum: 9.12.2012 o 19.00 hod.
Miesto konania: Veľká sála MsKS Michalovce

Vstupné v predpredaji: 14 €
Vstupné v deň konania koncertu: 17 €

{youtube}1smrq4q2-P4{/youtube}

 

Jan Nedvěd
Je jeden z najvýznamnejších českých folkových a trampských pesničkárov. Svoju hudobnú kariéru začal v beatových kapelách (The Three Long Fingers, The Preachers), v ktorých pôsobil spoločne so svojím bratom Františkom. Spolu s ním zakladá v roku 1972 trampskou skupinu Toronto, ktorá je neskôr nútená zmeniť meno na „menej závadné“ Bront osaury. Okrem Brontosaurov pôsobil Jan Nedvěd súbežne (až do roku 1988) u skupiny Spirituál kvintet.

František Nedvěd
Je český spevák a gitarista. Patrí medzi najvýznamnejšie osobnosti českej country, folku a trampskej piesne. Vystupoval v skupinách Brontosauři (ktorá sa pôvodne nazývala Toronto) a Spirituál kvintet. Potom sa vydal na sólovú dráhu ako jeho brat Jan Nedvěd, ktorý je tiež hudobník. Teraz hrá so svojou skupinou, v ktorej vystupujú Jiří Kalesi – člen skupiny Rangers band a bývalí členovia skupiny Fešáci Tomáš Suchomel, Jaromír Rygl a Miloš Slezák.
 
{youtube}MsjD5kCzYR8{/youtube}

Diskusia k článku