Michalovský Pegas pristal v rukách ocenených

pegas

Dňa 21.marca sa v MsKS o 17.00 hod. konalo slávnostné udeľovanie titulu ČIN roka 2013 spojene s galavečerom. Ocenenie udeľuje samospráva jednotlivcom a kolektívom, ktorí v predchádzajúcom roku dosiahli mimoriadny výsledok v oblasti humanizmu, kultúry, architektúry, školstva, športu a zdravotníctva.

Ing. Mikuláš Čollák (pedagogika)
Za dosiahnuté úspechy v oblasti pedagogiky  s orientáciou na manažment kvality. V roku 2013 v rámci súťaže Národná cena SR za kvalitu mu bola udelená Cena za najlepší publicistický príspevok v oblasti kvality práce, produkcie a života 2013. Toto ocenenie získal za seriál Hlavné nedostatky pri uplatňovaní systému manažérstva kvality, ktorý je uverejňovaný v časopise Kvalita. Ing. Čollák v pozícii vysokoškolského pedagóga pôsobil a spolupracoval s Ekonomickou univerzitou v Bratislave a Slovenskou poľnohospodárskou univerzitou v Nitre.

PaedDr. Jana Kadiláková (kultúra)
Za dosiahnuté úspechy so žiakmi v oblasti country tancov. V roku 2013 so svojimi žiakmi na otvorených majstrovstvách Českej republiky – Pardubická Ryengle získala dvakrát 1.miesto. Jej zverenci sa stali Majstrami Slovenska v country tancoch pre rok 2013 v Poprade v detskej kategórii a na medzinárodnej súťaži v detských country tancoch získali v českom meste Tábor prvenstvo v troch kategóriách.ň

Mgr. Katarína Karasová (humanita)
Za zorganizovanie zbierky šatstva, hračiek a finančných prostriedkov medzi žiakmi školy pre rodinu Renáty Suchej z Trnavy a za zbierku viac ako 100 kg krmiva a finančných prostriedkov získaných predajom detských výrobkov na vianočnej burze pre psí útulok na Močarianskej ulici v Michalovciach.

Ladislav Lechan st. (šport)
Za mimoriadne športové výsledky v roku 2013. Menovaný je členom ŠK Zemplín Michalovce – silový trojboj, disciplína tlak na lavičke, zdravotne postihnutý športovec vo váhe do 88 kg.
V roku 2013 sa stal majstrom sveta vo svojej disciplíne, keď získal 1. miesto na Majstrovstvách sveta v Las Vegas. Je reprezentantom Slovenskej republiky v kategórii telesne  postihnutých športovcov. Tréner Michal Čapla.

František Lukáč (šport)
Za mimoriadne športové výsledky v kickboxe. Menovaný získal 1. miesto na Slovak Open 2013 vo full contact, stal sa víťazom Majstrovstiev Slovenska 2013 v light contact a Majstrom Európy juniorov kick light v Poľsku.

Kristián Onder (kultúra)
Za úspechy v sólovom speve ľudových piesní. Kristián Onder získal v roku 2013 v súťaži  Slávik Slovenska 1. miesto v krajskom kole a 3. miesto v celoslovenskom kole. Absolvuje desiatky vystúpení ročne na podujatiach v meste, okrese, kraji i v rámci Slovenska ako sólista i člen Detskej ľudovej hudby ZUŠ – Zemplínska cifra.

Mgr. Lenka Paľová (školstvo)
Za vynikajúce výsledky dosiahnuté v oblasti environmentálnej výchovy so žiakmi. Jej zásluhou v roku 2013 Základná škola T.J.Moussona už po ôsmykrát obhájila certifikát medzinárodného programu Zelená škola. V celoslovenskej súťaži vyhlásenej nadáciou EKOFOND Bratislava pod názvom Energia v našom meste získala so žiakmi 1.miesto.  V celoslovenskej súťaži Granát získala škola v novembri 2013 2. miesto.

Slavomír Prada (šport)
Za mimoriadne športové výsledky v roku 2013. Menovaný je členom Fitnes klubu Jána Berdyho, naturálna kulturistika, kategória od 40 – 50 rokov (MASTERS).
V roku 2013 získal 1.miesto na Medzinárodných majstrovstvách  Maďarska (Tatabanya) v zmiešaných pároch a v rámci INBA získal rovnako 1.miesto v Natural Olympia (San Diego) USA v kategórii Physique.

Mgr. Mária Schumerová (školstvo)
Za dosiahnuté úspechy so žiakmi 1. miesto v celoslovenskej súťaži Supertrieda. S predstavením na tému Moje mesto pod názvom „Jarmok stáročia už známy“ sa stali absolútnym víťazom celej súťaže.

Anetta Vargová (pedagogika)
Za získanie 3. miesta v celoslovenskej súťaži v hudobnej náuke Hnúšťanský akord.
Menovaná je učiteľkou klavíra a hudobnej náuky v ZUŠ v Michalovciach. Je vedúcou predmetovej komisie hudobnej náuky a tvorca školského vzdelávacieho programu ZUŠ a učebných osnov pre oddelenie hudobnej náuky.

Iuventa Michalovce (šport)
Za mimoriadne športové výsledky v roku 2013. Družstvo žien HK Iuventa Michalovce  sa stalo majstrom Slovenska pre súťažný ročník 2012/2013 a víťazom Slovenského pohára v súťažnom ročníku 2013/2014. V uplynulom roku tiež zaznamenali postup do osemfinále Európskeho pohára – EHF. Trénerom je  Mgr. Ján Packa

DSZ Pro Musica Michalovce (kultúra)
Za získanie striebornej medaily vo svetovej súťaži v zborovom speve vo Fínsku.
DSZ Pro Musica pôsobí  pri ZUŠ v Michalovciach od roku 1998. Účinkoval na koncertoch, festivaloch a súťažiach nielen na Slovensku, ale aj vo viacerých štátoch Európy a v zámorí. Na konte má spolu 7 zlatých, 6 strieborných a 2 bronzové medaily z domácich a svetových súťaží.
Odovzdávanie ocenení sa uskutoční dnes o 18. hodine vo veľkej sále Mestského kultúrneho strediska v Michalov

Diskusia k článku