Povinné víťazstvo michalovských juniorov s Humenným

DSC 4708
DSC 4592
V sobotňajšom zemplínskom derby sa stretli družstvá juniorov Michaloviec a Humenného. Prvý vzájomný zápas vyhrali Orli 62:31. V tomto ročníku, keď väčšia kvalita je na strane domácich nebol tento zápas špecifický len kvôli derby, ale najmä pre domáceho hráča Romana Skvašika určite iný bol. Nakoľko to bol pre neho možno na dlhú dobu posledný zápas v Michalovskom drese. Po dohode s družstvom Academic Žilina odchádza na hosťovanie do tohto tímu. Žilinčania budú bojovať o majstra Slovenska juniorov a neskôr o vyššie méty, tak veríme že aj Roman bude dobre reprezentovať klub i mesto Michalovce.
DSC 4639
Pre náš klub je to veľká pochvala a odzrkadlenie dlhodobej práce s mládežou, keď je záujem o hráčov 1.BK Michalovce aj v iných kluboch na Slovensku. Romanovi sa týmto chceme poďakovať za roky strávene v našom klube a za výborné výkony za náš klub. Veríme, že tento krok zvládne a bude dôležitý nielen pre jeho ďalšiu basketbalovú budúcnosť. Dané nech je dobrou motiváciou aj pre ostatných mladých hráčov nášho klubu.
 DSC 4662
No vráťme sa k zápasu, kde už počas prvej štvrtiny domáci viedli. Vytvorili si náskok 10 bodov no hra nebola celkom podľa predstáv trénera. Viacero nepresností i horšia streľba nedovolila výrazne sa bodovo odtrhnúť od hostí. Polčas skončil 41:22. Do druhého polčasu nevstúpili domáci najlepšie. Hostia veľmi dobré zónovo bránili a výborne si pokryli aj rýchly protiútok. Až v poslednej štvrtine predviedli niekoľko rýchlych a pekných akcií. Celkovo odohrali Orli tento zápas akoby v kŕči a najmä v obrane nedokázali potvrdiť svoje kvality.  Sú aj také zápasy a domáci aj keď nie úplne v spokojnosti doviedli tento zápas do víťazného konca. Nakoniec obsadili po základnej časti dorasteneckej ligy juniorov skupiny východ 6 miesto. Podľa vyžrebovania budú pokračovať v skupine o konečné 9 až 13 miesto. 
DSC 4764    
 
1.BK Michalovce – 1.BK Humenné    80:52  (41:22), štvrtiny : (18:9, 23:13, 15:15 24:15)
Zostava a strelci 1.BK : S.Kováč 26, R.Skvašik 24, M.Laurinčík 18, R.Štec 4, M.Jevočin 4, J.Novakovský 2, M.Pirkovský 2, M.Hospodár, M.Chrobák, M.Podžuban
Za hostí: Gavaľa 21, Bednárik 15
 
Najbližšie domáce zápasy odohrajú Orli cez víkend 14. a 15.2.2015, keď privítajú družstvá podľa vyžrebovania, ktoré sa uskutoční 20.1.2015.
 
1.BK MICHALOVCE

Diskusia k článku