Zmeňme hokej a zmeníme Slovensko!

V slovenskom hokeji sa priamo – nepriamo pohybujem 25 rokov ako bývalý sponzor a istý čas člen správnej rady michalovského hokeja. Hlavne som však hokejový fanúšik telom aj dušou, vždy pripravený vykričať si hlasivky. Takže dovolím si tvrdiť, že poznám stav v akom sa slovenský hokej nachádza. Nachádza sa v smrteľnom kŕči.
Kluby nedokážu hráčom vyplatiť ani mizerných 500 eur za mizerných 6 mesiacov čo majú podpísanú zmluvu. Hráč je vlastne živnostník, ktorý si musí platiť odvody a za svoj profesionálny výkon, pri ktorom denno – denne riskuje zdravie a život nedostane často nič! Je prosebníkom neprofesionálneho vedenia, pre ktoré je hokej ako šport, ako vášeň, ako život až na poslednom mieste. Vedenie slovenského hokeja nezaujíma hráč z druhej alebo tretej päťky. Vedenie zaujíma iba štadión , na ktorom hrá a či sa dá na ňom preinvestovať niekoľko miliónov eur. Pre terajšie vedenie sú malé deti hrajúce hokej s neopísateľnou radosťou na poslednom mieste.
Spomínam si ako bol niekdajší prezident ľadového hokeja Mitošinka v Michalovciach či v Trebišove na zápasoch prvej a druhej ligy. Diváci, ale aj  hráči  vytvorili ešte búrlivejšiu atmosféru ako obyčajne, aby sa predviedli pred človekom, ktorého si vážia. Kedy bol Nemeček na štadióne prvej hokejovej ligy niekde na východnom Slovensku? Ako môže byť prezidentom spoločnosti človek, ktorý sa bojí ísť medzi svojich ľudí?! Počúvam, že máme málo detí, málo talentov a slabých trénerov. Nie je to pravda! Poznám desiatky a desiatky prípadov, keď amatérske vedenie znechutilo hokej chlapcom, mladým nádejným hokejistom či zanieteným trénerom hokej na celý život! Toto vedenie už znechutilo slovenský hokej najväčšej slovenskej ikone… Petrovi Šťastnému. Teraz chcú znechutiť hokej Richardovi Lintnerovi. Vždy usmiatemu a priamemu človeku, ktorý od malička robí všetko na 120%! Inak by nikdy nebol našim zlatým chlapcom. Teraz počúvame, že Lintner, Šatan, Bondra… vlastne celá hokejová zlatá generácia je neodborná a nekompetentná. Vraj za nimi stoja tajné finančné skupiny! 
Ako je možné, že členom správnej rady je syn človeka, ktorý nevyplatil milióny a milióny eur tisícom živnostníkom, ktorí odviedli rovnako profesionálnu prácu na diaľnici ako podáva hokejista na ľade?! Všetci sme pre nich len kusy… stádo oviec, ktorým pustite na predraženom štadióne predraženú ruskú KHL a môžete na oplátku rozkradnúť Slovensko.      
V Košiciach svojho času najväčší košický oligarcha cez futbal a hokej priviedol východné Slovensko na pokraj bankrotu. Dnes Bratislava nevidí, nepočuje a hlavne nechce hovoriť o podobnej katastrofe pre celé Slovensko. Stavba diaľnic, ktorá mala naštartovať celú ekonomiku sa zmenila na frašku v podobe zničených osudov tisícich a tisícich ľudí. Je to zákerná choroba, ktorá cez najpopulárnejší slovenský šport napadla celú spoločnosť.        
Je najvyšší čas, aby veci vzali do rúk morálne čistí ľudia, ktorí sú vzorom pre celé Slovensko. Nech  medaile za možné úspechy, keď je v eufórii celá krajina, na krk našim chlapcom vešajú skutočné slovenské osobnosti a nie profesionálni zlodeji.      
Preto vyzývam celú hokejovú verejnosť na otvorený protest 24. až 25. júna pred hotelom DoubleTree by Hilton v Bratislave – Trnavská cesta vedľa zimného štadióna, kde sa v tom čase bude voliť nový prezident slovenského hokeja. Prosím o účasť všetkých fanúšikov, ktorým náš milovaný hokej nie je ľahostajný. Prosím o podporu celú slovenskú verejnosť. Úprimne prosím Bratislavu, aby konečne povedala dosť! Tu už nejde len o hokej. To je už o tom, akým smerom sa naša krajina bude ďalej uberať. Uniesli nám hokej. Uniesli nám celý právny štát, v ktorom už neplatia žiadne pravidlá.
Ak nedokážeme zmeniť náš milovaný hokej, nezmeníme ani Slovensko!

Diskusia k článku