K protestu sa pridáva celé Slovensko!

zmen hokej
K protestu voči súčasnému vedeniu Slovenského zväzu ľadového hokeja sa oficiálne pridávajú extraligové fankluby Košíc, Dukly Trenčín, Piešťan, Popradu a Skalice. V Popradskom fanklube prebehlo hlasovanie, kde 142 zo 145 fanúšikov jednoznačne potvrdilo podporu Richardovi Lintnerovi.
 
Za Skalicu účasť na proteste potvrdil Ladislav Križánek. Neviem či nás príde desať alebo sto, no určite budeme tam. Za Piešťany Milan Nedelka rovnako potvrdil účasť piešťanských fanúšikov. Za hokejové „bašty“ HC Košice a Dukly Trenčín môžeme povedať, že neustále mobilizujú hokejovú aj nehokejovú verejnosť na podporu protestom, ktorý sa uskutoční 24. a 25. júna v Bratislave pred hotelom DoubleTree by Hilton, kde je sídlo aj SZĽH.
Vo štvrtok 25. júna o desiatej hodine ráno sa tam bude voliť nový prezident SZĽH na ďalšie štvorročné obdobie. Celé Slovensko túži po zmene v hokeji a svoje nádeje vkladá do zlatej hokejovej generácie našich chlapcov na čele s Petrom Bondrom, Miroslavom Šatanom a Otom Haščákom. Najväčšiu zodpovednosť na svoje plecia však prebral Richard Lintner, ktorý sa svojou voľbou na prezidenta SZĽH priamo postavil potrebám zmeniť slovenský hokej.
 
Okrem oficiálnej podpore, spontánnu podporu dostávame z takmer všetkých hokejových fanklubov klubov Slovenska. Nie všade prebehlo hlasovanie ako v Poprade. Predstavitelia fanklubov nechcú svojou oficiálnou podporou Richardovi Lintnerovi hovoriť za celú svoju členskú základňu, s ktorou mimo sezóny nie sú v denno dennom kontakte. Zo všetkých strán však počúvame túžbu po zmene. Po zmene, ktorá je nevyhnutná!
 
Preto opätovne pozývame všetkých ľudí na verejné zhromaždenie, ktoré sa začne 24. júna pred Bratislavkým hotelom Double Tree by Hilton. Začiatok protestu je naplánovaný na obed 24. júna, kde aktívnym skandovaním a bubnovaním chceme presvedčiť hokejovú „vrchnosť“, že majú zastupovať svojich fanúšikov. Hokej sa má robiť pre ľudí a nie pre záujmové finančné skupiny.
 

Organitátori protestu:

František Debnár – Fanúšik Slovenského hokeja

František Žrobek – Fanklub Poprad
Dušan Vilem – Fanklub Košice
Rene Lipták – Fanclub Trenčín
Marek Boka – Michalovské noviny
Lukáš Jančisko –  Fanklub Michalovce
Lukáš Martinčák – Fanklub Michalovce
Mária Bujalošová – Fanclub Košice
Milan Nedelka – Fanklub Piešťany

Ivan Mika – Hokejový klub Snina
Martin Timko – Hokejový klub Sobrance

Diskusia k článku