Zemplín má svoju hymnu!

Hymna MFK Zemplinintro

Hymna MFK Zemplin

Skupina Iconito je autorom hitov ako „Spolu za jedno lano“ alebo „Chcem zmenu“, s ktorou pred poslednými prezidentskými voľbami rozvírili pokojnú hladinu slovenskej hudobnej scény. Rok na to, s pesničkou „Dva svety“ vyhrali Košický zlatý poklad. Táto súťaž ich nakopla a utvrdila v tom, že aj naďalej budú pokračovať v hudobnej tvorbe. Skupina Iconito tento mesiac (Máj 2016) vydala svoj debutový album s názvom „Človek & Klaun“, na ktorej nájdete 12 skladieb. Skupina hrá v zložení Kristián Dufinec – gitara, spev, Martin Bertič – sólová gitara, Michal Choma – basgitara, Ondrej Choma – gitara, Lukáš Farbár – bicie, Róbert Hvostaľ – klávesy.

kristian-dufinec-a-iconito

„Sme nadšení, ako chlapci zvládli výzvu. Výsledkom je moderná rocková skladba s chytľavým refrénom, z ktorej priam srší energia.“ vedenie MFK

Chlapci okrem toho, že sú zamilovaní do hudby, majú radi taktiež futbal, a sú fanúšikmi svojho klubu, mesta, v ktorom sa narodili a vyrástli – Michalovce. Výsledkom ich talentu a futbalového nadšenia je prvá oficiálna hymna Zemplínu Michalovce.

V prípade priaznivého počasia ju Kristián Dufinec & Iconito naživo zahrajú a zaspievajú pred výkopom posledného zápasu sezóny proti Žiline priamo na štadióne Zemplínu. Stretnutie sa uskutoční v piatok 20.mája 2016. Výkop je naplánovaný na 20:30 hod. Hymna zaznie pred začiatkom zápasu.

„Chceme , aby sa nová hymna Zemplínu stala neoddeliteľnou súčasťou nástupov na zápasy, tak ako to majú zahraničné kluby a prispeje k lepšej atmosfére na štadióne.“ vedenie MFK.

Michalovce sú v najvyššej súťaži prvýkrát vo svojej histórii a v poslednom kole sa bude rozhodovať či udržia ligu aj budúci rok. K záchrane im stačí neprehrať so Žilinou.

“ Veríme, že hymna bude tým správnym nabudením, či už hráčov alebo fanúšikov k udržaniu sa a nakopnutie k víťazstvám a nezabudnuteľným zápasom v nasledujúcich rokoch. Ale najprv musíme zvládnuť tento posledný krok.“ dodáva vedenie MFK.

Diskusia k článku