Výzva poslancom mesta Michalovce

IMAG2456
 
Drahý p. poslanec/poslankyňa MsZ Michalovce. Dovoľte mi, aby som sa Vám touto cestou prihovoril vo veci problematiky parkovania v našom meste.
 
Vzhľadom na verejne odprezentovaný zámer mesta zveriť výber parkovného pod správu súkromnej obchodnej spoločnosti EEI, čoho priamymi aktérmi ste boli až na pár výnimiek (svetlých) aj Vy (na základe Vášho hlasovania) sa v meste spustila búrka nevôle voči tomuto rozhodnutiu/plánu. Ako občania tohto mesta sme sa preto rozhodli iniciovať petíciu, ktorej hlavným cieľom je, aby výber parkovného zostal výlučne pod správou mesta a to bez akejkoľvek účasti súkromných obchodných spoločností a aby sa daný výber týkal len centra mesta a jeho okrajových častí (viď príloha – vzor petičného hárku). Ešte pred zasadnutím mestského zastupiteľstva dňa 6. septembra 2016 bude táto petícia odovzdaná na mestský úrad, pričom sa pod ňu podpísali tisícky občanov.
 
Na základe toho, že vôľa občanov tohto mesta je v značnom rozpore s tým ako mesto plánuje naložiť s problematikou parkovania na Vás chcem touto cestou apelovať, aby ste pri svojom rozhodnutí, posudzovaní a napokon hlasovaní o danej veci stáli na strane občanov mesta Michalovce, aby ste tak hájili ich záujmy a nie záujmy určitých súkromných firiem či straníckych štruktúr, pretože ste reprezentantmi občanov a nie súkromnej biznis sféry. To, ako sa v danej veci zachováte ukáže občanom na koho strane v skutočnosti ste, stačí ak sa zachováte správne, ak si zachováte vlastnú tvár a charakter, nič viac.
 
Výber parkovného, tak ako sme už deklarovali nemá zabezpečiť zisk, ale rozvoj a ten môže zaručiť len samospráva! Každý ekonóm a uvedomelý človek predsa vie, že každá súkromná obchodná spoločnosť je založená za jediným účelom a to dosiahnutia zisku. Spoločnosť EEI nie je charitatívna organizácia ani nezisková organizácia a tak argumenty v prospech ich účasti na výbere parkovného strácajú elementárnu logiku.
Mesto sa môže zbaviť kompetencií v problematike parkovania, ale nikdy sa nezbaví zodpovednosti! Pre príklady toho ako sa to dá si stačí pozrieť ako to funguje v mestách Trenčín, Prievidza, Trnava či Poprad.
 
Záverom Vám chcem zdôrazniť fakt, že rozhodnutie každého jedného z Vás budeme prezentovať Vašim voličom a všetkým občanom okresu Michalovce a v prípade ak sa rozhodnete postaviť proti ich vôli vedzte, že využijeme všetky dostupné prostriedky občianskeho odporu.
Verím, že sa zachováte správne.
 
Milan Kaplan

Diskusia k článku